Dubai'nin Yeni Elektrikli Otomobil Atılımı! - Haberler - indir.com

Dubai'nin Yeni Elektrikli Otomobil Atılımı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-27 10:32:22
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Teknoloji

Son yıllarda elektrikli otomobilleri teşvik etmek amacıyla yaptığı atılımların ardı arkası kesilmeyen Dubai Ücretsiz parkın ardından ücretsiz şarj istasyonlarını devreye soktu!

Elektrikli otomobillerle alakalı en aktif rol üstlenen ülke olan Dubai yine çok çarpıcı adımlar atıyor. En son elektrikli taksi filosu için aldığı 100 adet Tesla ve elektrikli otomobillere ücretsiz park hizmeti gibi büyük atılımlarıyla elektrikli araç gündeminden düşmeyen Dubai yönetimi, şimdi de elektrikli araçlara olan talebi arttırmak amacıyla Dubai sınırları içerisinde şarj ve kayıt hizmetleri sınıfında yer alan tüm elektrikli otomobiller için tamamen ücretsiz hale getirdi.

Dubai Ulaştırma Bakanlığı ve elektrik dağıtım departmanı ile ortak yürütülen bu süreç uzunca süren çalışmaların ardından hayata geçirilmek için hazır olduğu yerel basına açıklandı.

Ücretsiz park uygulamasından sonra bu ücretsiz şarj atağının da arttırılmasını planlayan ülke yönetimi bu projelerini yıl sonuna kadar 40 farklı bölgede gerçekleştirmek istediğini belirtti. Ülke yönetiminin bu projesi tam anlamıyla hayata geçirilince 2017 yılı itibariyle 100 farklı noktada ücretsiz şarj istasyonları ile vatandaşlar elektrikli araçlarını ücretsiz olarak şarj ediyor olacaklar.

Projenin başındaki isimlerden Saeed Mohammed Al Tayer; "Çeşitlilik olmasına rağmen piyasada pek fazla elektrikli otomobil görmüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu tür teşviklerle gerekli ortamı oluşturarak pazara girmek istiyoruz. Eminim ki hükümet ve özel kuruluşlar, hatta bireyler, ne kadar tasarruf edebileceklerini gördüklerinde elektrikli araçlara geçecekler." Dedi.





PAYLAŞ