DualShock 5 Bulut Tabanlı Oyun Desteği Sunabilir! - Haberler - indir.com

DualShock 5 Bulut Tabanlı Oyun Desteği Sunabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-17 22:04:02
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

Sony tarafından alınan sürpriz patente göre PlayStation 5 ile birlikte karşımıza çıkacak kontrol cihazları Google Stadia'nın anahtar özellikleriyle gelebilir. Patentte gözüktüğü gibi bir ürün karşımıza çıkarsa Dualshock 5, bulut tabanlı oyun teknolojisine yönelik çalışacak.

Özellikle oyun konsolları ile karşımıza çıkan Sony, geçtiğimiz günlerde önümüzdeki yıllarda gelmesi planlanan PlayStation 5'in ne zaman tanıtılacağı ve Dualshock 5 cihazının az da olsa özelliklerinden bahsetti. Fakat Sony kontrol cihazı için açıklanmasının aksine daha büyük planlarla karşımıza çıkacak gibi. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından paylaşılan patente göre Sony bulut tabanlı oyun sistemlerinin sunucusuyla birlikte çalışmasını sağlayacak bir kontrol cihazı geliştirecek.

PlayStation Now İle Windows'a DualShock 4 Desteği GeldiPlayStation Now İle Windows'a DualShock 4 Desteği Geldi

Farklı bir şekilde söyleyecek olursak PlayStation 5 kontrolcüleri normal bir şekilde konsola bağlanarak çalışabilecek onun dışında doğrudan WiFiye bağlanma özelliğine sahip omasıyla bulut oyunları da cihazda oynatma yeteneğine sahip olacak. Bu özellikle giriş verimliliği artırılırken oyunlarda geleceğin teknolojisi bulut üzerinden oyun oynama geçişi sağlayacak potansiyelleri konsollarda kullanma imkanı sağlayacak. Patent'i özetleyecek olursa patent açıklaması ve görselleri şu şekilde:

"Dualshock 5, istemci cihaza bağlanmadan, sunucuya bağlanan bir ağa bağlanmak için doğrudan bir erişim cihazıyla iletişim kurar. Sunucu, ağ üzerinden iletilen oyun videosunu kontrol cihazına yerel olan bir görüntüleme cihazına işlememek üzere iletmek için girdileri alır ve işler."

Dualshock 5 Bulut Tabanlı Oyun Desteği Sunabilir!

Bu patentte bulunan teknoloji PlayStation 5 cihazı için geliştiriliyor da olabilir. Bu yeni konsol cihazı için altın değerindeki özellik olabilir fakat Sony'nin oyun akış hizmeti PlayStation Now ile birlikte kullanmamız da muhtemel olacak. Sony ilk yıllarında rahat bir şekilde zirve oyun konsolu olsa da karşısına Xbox çıktığından itibaren ön plana çıkmak için bu tür özellikler arayışına çıktı. Xbox Game Pass ile rekabet etmek için PS Now üyeliklerinin ücretini düşürme kararı da alması an meselesi. Sony bu konuda yaptığı yatırımlarla Google Stadia'yı önemli bir rakip olarak gösterebilir. Bu patentler ile birlikte ortaya çıkan tasarımlar Google Stadia konsoluna ve özelliklerine oldukça benzediğini gösteriyor. Stadia kontrol cihazları tamamen Google'ın tasarımcıları ve donanım ekini tarafından geliştirildi. Hizmetin yayına girmesiyle birlikte kullanıcıların en iyi şekilde yararlanmasına yardımcı olacak WiFi özelliğine sahip. PlayStation bu özelliği Stadia'dan alıntılamış demek mümkün.

Sony her ne kadar oyun konsollarındaki kollarını geliştirse de son zamanlarda kullanıcıların en önem verdiği şey batarya süresi. Oyun esnasında yaşanan bağlantı kesilmeleri oyuncular tarafından en önemli noktalardan birisi bu yüzden yeni dualshock mnodellerinde batarya süreleri de uzatılması bekleniyor. PlayStation 4'de kullanılan oyun kumandaları 8 saate kadar kullanım süresi sunarken DualShock için bu kullanım süresi 8 saatin altına düşmemesi beklenirken WiFi özelliğine sahip dualshocklar da ekran bulunması kontrol ve rahat yönetim için en büyük ihtiyaç. Önümüzdeki yıllarda(2020 ve 2021 yılları arasında) çıkması beklenen PlayStation 5, sızıntılar ile sürekli gündem olmaya devam ediyor.


Dokunmatik Ekranlı Sony Dualshock GeliyorDokunmatik Ekranlı Sony Dualshock Geliyor

PAYLAŞ