Dual Wifi Nedir? - Haberler - indir.com

Dual Wifi Nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-22 12:58:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Teknoloji dünyası son yıllarda bildiğiniz üzere son derece hareketli günler geçiriyor. Şöyle ki teknoloji dünyasının yeni sayılabilecek ögelerinden olan Gual Wifi teknoloji, bildiğimiz Wifi kullanımına göre çok daha hızlı bir kullanım sunuyor. Dual Wifi, adından söz ettirmeyi başaran önemli bir marka tarafından başlatılan testlere göre iki ağ ile aynı anda bağlantı kurabilen ve bunun yanı sıra aynı zamanda internet hızı da kullanıcıları oldukça tatmin edecek düzeydedir. 

Çinli BBK Electronics şirketinin bünyesinde yer alan Vivo ve Oppo şirketlerinin son zamanlarda duyurusunu gerçekleştirdiği yeni teknolojiler gündemde yerini alıyor. Söz konusu bu güncel teknolojik ürünlerden biri de Dual Wifi. Söz konusu bu teknoloji henüz çok daha yeni olup kullanıcıların ilgisini çeken önemli bir detaydır. Dual Wifi, iki farklı kablosuz ağı birbirine bağlamaya yarayan teknolojiye denir. Akıllı cep telefonlarında ve herhangi cihazlar ,için yeni bir sürecin kapısını açacak gibi gözüken bu teknolojinin en önemli yanı ise iki ağın aynı anda kullanılmasını sağlamaktır. Bu yenilikçi hizmetin tam adı ise "Dual WiFi Acceleration" olan farklı iki ağa bağlantı kurmayı sağlayan teknoloji kullanıcılar için önemli detaylar sunuyor. Örnek vermek gerekirse, bir veri transferi esnasında bağlı olduğunuz ağda sorun çıktığında anında diğer ağa bağlantı sağlayarak işlemlerinize kesinti yaşamadan devam edebilirsiniz. Bu şekilde herhangi bir internet kesilmesi yaşamadan veri gönderimi işlemlerinize devam edebiliyorsunuz. Söz konusu bu özellikten aynı zamanda oyun esnasında da faydalanabilirsiniz.

Hiç kimse oyun oynarken, oyunun önemli bir noktasında oyununun yarım kalmasını istemez. Bu gibi durumda iki farklı ağ bağlantısının aktif olmasını sağlamak son derece doğru bir hareket olacaktır. 

Dual Wifi, iki ağ bağlantısı sağlıyor

Son zamanların en yenilikçi teknoloji olarak bilinen ve henüz çok fazla yayılmayan Dual Wifi teknolojisi, iki farklı ağa da aynı anda bağlanmanızı sağlayacak özel bir sistem sunuyor. Bu sayede bir ağda kopma yaşadığınız taktirde anında diğer ağa geçiş yaparak işlemlerinize sorunsuz bir şekilde devam edebilirsiniz. Sahip olduğunuz her iki ağdan da yararlanma imkanı sunan Dual Wifi teknolojisi, şu an için yukarıda saydığımız markaların test aşamalarında kullanılıyor. Birde şunu belirtmek gerekiyor ki, sorunsuz bir kullanım için ili ağın da ayrı ayrı frekanslarda olması gerekiyor. Yani, ağlardan biri 5 GHz değerinde diğer ise 2.4 GHz değerinde olması gerekiyor.

İkisinin de aynı frekanslarda olması halinde bağlantı sağlayamazsınız. Elde edilen bilgilere baktığımızda söz konusu bu teknoloji şu an için  Oppo'nun Renı 10x Zoom modelli akıllı cihazında test ediliyor. Teknolojinin kullanım esnasında internet hızına baktığımız taktirde ise sayfanın yüklenme hızı %44 olurken içerik indirme hızı ise %322 değerinde arttığı görülüyor. Bu sayede çok daha kullanışlı bir Wifi bağlantısı sağlamak mümkündür. Akıllı cihazınızı sağlam bir ağ bağlantısı ile çok daha profesyonel hale getirmek isterseniz sizde yakın zamanda herkes tarafından kullanılacak olan Dual Wifi'nin sunduğu hizmetten faydalanabilirsiniz. 

 





PAYLAŞ