Dropbox’ın Dosya İstekleri Nedir, nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Dropbox’ın Dosya İstekleri Nedir, nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-18 11:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Bulut dosya depolama ve paylaşımı noktasında dünya genelinde en çok kullanılan sistemlerden birisi Dropbox uygulamasıdır. Dropbox uygulaması, kişilerin ücretsiz bir şekilde kullanabileceği alan sunmaktadır. Daha fazla depolama ve fırsatlar için ücretli üyeliklere geçiş yapılması gerekmektedir. Ancak temel düzeyde kullanımlarda, sınırlı alan içerirsinde herhangi bir kısıtlama olmaksızın isteyen tüm kullanıcılar Dropbox’a dahil olabilir.

Dropbox uygulaması nasıl kullanılır?

Dropbox kullanımında sistem son derece basittir. Üyelik alındıktan sonra üyelik ile oturum açılması yeterlidir. Ardından istediğiniz verileri Dropbox hesabında yedekleyebilir ve farklı cihazlardan da kolay bir şekilde erişebilirsiniz. Ancak sistem kişisel kullanımların yanı sıra ortak bir şekilde dosyalar üzerinden işlem yapma imkanı sunar. Üstelik Dropbox ile kişilerin arkadaşlarından ya da iş ortaklarından dosya isteği ile dosya temin etmesi de kolaydır. Dropbox dosya istekleri olarak kabul edilen bu işlemlerde kişiler mevcut istekleri değerlendirebilir ya da diğer kullanıcılara aynı şekilde istek gönderebilir. 

Dropbox’ta dosya isteği nasıl oluşturulur?

Dropbox’ta dosya isteği oluşturmak isteyenler oturum açtıktan sonra sol tarafta yer alan menüdeki ilgili seçeneğin takip edilmesi yeterlidir. Dosya isteği ekranında kişilerin öncelikle istenilen dosya adını yazması gerekir. E-posta üzerinden bildirim alacak karşı kullanıcılar, ilgili içeriği paylaşabilir. Özelikle iş dünyasında kişilerin sıklıkla kullandığı sistem, online olarak dosyaların güvenle saklanmasını sağlar.

İstek oluşturma aşamaları tamamlandıktan sonra karşı tarafa gönderilecek olan URL yayınlanır. Bu URL’nin kişiye gönderilmesi ile birlikte dosya isteği iletilmiş olur. E-mail bilgileri girildiği takdirde ilgili işlemler Dropbox tarafından otomatik olarak yapılır ve kişi mail ile bilgilendirilir.

Dropbox dosya isteği talebi nasıl yanıtlanır?

Mail ya da URL ile kendisinden dosya talebi edinilen kişilerin yapması gereken işlem linke tıklamaktır. Kişilerin Dropbox üyeliğinin olması zorunlu değildir. Dropbox URL üzerinden erişim sağlandığında dosyaları yükle adıyla bir seçenek sunar. Burada istenen dosyaların yüklenmesi yeterli olacaktır.

İlgili işlemler, kullanıcılar tarafından karşılıklı olarak yapılabilir. Özellikle gizliliğin önemli olduğu anlarda mail ya da paylaşım siteleri yerine Dropbox’u kullanabilecek kullanıcılar bulut sunucularda güvenle verilerini saklama şansına sahiptir.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ