Dropbox Nedir? Nasıl Kullanılır? - Haberler - indir.com

Dropbox Nedir? Nasıl Kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-30 09:24:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Piyasada birçok bulut depolama hizmeti bulunuyor. Bu bulut depolama hizmetleri arasında ise adını sıkça duyduğumuz Dropbox bulunuyor. Dosya paylaşma ve farklı cihazlarda kullanım gibi çeşitli özelliklere sahip olan Dropbox hizmetinin sunmuş olduğu özellikleri ve detayları bu rehber içeriğimizde anlatacağız. Günümüzde akıllı telefonların dahili kapasiteleri bir hayli artmış durumda. Artık 64 GB seviyeler standart bir hale gelse de, kullanıcıların dosyalar arasındaki devamlı trafiklerine ve kullanımlarına bulut hizmetler yetişiyor.

Her ne kadar USB bellek veya harici diskler kullanışlı olsalar da, taşıma zorunluluğundan ötürü kullanıcılar tercih etmiyorlar. Bu kapsamda ise tüm dosya çözümleri ve aktarımları Dropbox gibi bulut sunucu hizmetlerinden hallediyorlar. Size özel internet ortamında oluşturulan sunucularda barınan bu dosyalarınız güvenli bir şekilde saklanıyor. Piyasada sadece Dropbox değil, Google Drive ve iCloud Drive gibi çözümler de bulunuyor. Ancak Dropbox sahip olduğu masaüstü, web ve mobil sürümleri ile tüm cihazlarda senkronize bir şekilde çalışabiliyor.

Dropbox’ı ücretsiz kullananlara kötü haber: Kota geldi!Dropbox’ı ücretsiz kullananlara kötü haber: Kota geldi!

Dropbox nedir?

Dropbox bir bulut depolama hizmetidir. Sunmuş olduğu bu hizmet ile dosya ve verilerinizi internet ortamında size özel bir alanda saklayabiliyorsunuz. Ücretsiz olan sürümde sınırlı bir sunucu alanı size verilirken, ücretli hesaplarda ise daha geniş hizmetlerden faydalanabiliyorsunuz. Mobil, web ve masaüstü olarak çeşitli platformlarda kolay bir şekilde Dropbox servislerini kullanabiliyorsunuz. Farklı alanlarda çalışması ise farklı cihazlar arasındaki dosya transferini kolaylaştırıyor.

Dropbox telefonda nasıl kullanılır? (iOS ve Android)

  • Dropbox’un resmi internet sitesine erişin.
  • Buradan istenilen bilgileri esksiksiz doldurun.
  • Bu adımlar sonrasında “Hesap oluştur” seçeneğine tıklayın.
  • Hesabınız kısa sürede açılacaktır.
  • Dropbox’u kullanmaya başlayabilirsiniz.

Hem Android hem de iOS sürümlerini Google Play Store ve App Store uygulama mağazalarında bulabilir ve cihazlarınıza indirebilirsiniz.

Dropbox ücretli versiyon ve fiyatlar

Dropbox bulut hizmeti ücretsiz olarak paketinde kullanıcısına 2 GB gibi bir alanda sunucu hizmeti sağlıyor. Başlangıç için yeterli gibi gözüken bu alanda tüm dosyalarınızı yedeklemek mümkün olmuyor. Alanın yetersiz olduğu noktada ise ücretli versiyon sayesinde bulut sunucunuzun kapasitesini artırabilirsiniz. Fiyatlara gelecek olursak aylık 9.99 dolar ve 16.58 dolar olarak iki farklı ücretli versiyon bulunuyor.

9.99 dolar olan pakette alanınız 1 TB’a yükselirken, 16.58 dolar olan pakette ise 2 TB bulut depolama alanına sahip oluyorsunuz. Dropbox sizlere ayrıca Smart Sync akıllı senkronizasyon hizmeti de sunuyor.

Dropbox akıllı telefon senkronizasyonu

Dropbox’un sunmuş olduğu ücretli versiyonu kullanıyorsanız, Smart Sync akıllı senkronizasyon hizmeti ile masaüstü sürümünüzden yedeklediğiniz belgeleri akıllı telefon üzerinden de erişebilirsiniz. Masaüstü sürümde otomatik yedekleme seçeneği olmadığından ötürü dosyalarınızı indirme özelliği kullanarak görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz. Yaptığınız bu değişiklikler ise bulut sunucusundaki bulunan dosyayı da otomatik olarak güncelleyecektir.

Ancak online-only özelliğini kullanarak Dropbox sunucularına yedeklemiş olduğunuz dosyaları bilgisayarda görüntüleyemez ve düzenleyemezsiniz. Ancak web sürümünden açabilir ve bilgisayara indirdikten sonra düzenlemeler gerçekleştirebilirsiniz. Bu özellik sayesinde ise sabit diskinizde bir yer avantajı sağlayabilirsiniz.


İlgili uygulamalar
Dropbox tek seferde 100GB indirmeyi deniyorDropbox tek seferde 100GB indirmeyi deniyor
Büyük dosyalar gönderebileceğiniz Dropbox Transfer tüm kullanıcılara açıldıBüyük dosyalar gönderebileceğiniz Dropbox Transfer tüm kullanıcılara açıldı

PAYLAŞ