Dropbox aile planınu duyurdu - Haberler - indir.com

Dropbox aile planınu duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-22 22:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Kişisel verilerin depolanması için tercih edilen bulut depolama hizmeti olarak görev yapan Dropbox, 6 kullanıcıya kadar çıkabilen 2 TB depolama alanına sahip yeni bir planın duyurusunu gerçekleştirdi. Ailelere yönelik olan bu planın detayları da ortaya çıktı. Günlük yaşamımızda bilgisayarlar en çok kullandığımız araç haline geldi ve sınırlı depolama alanlarına sahip oldukları için harici veya bulut depolama sistemlerini kullanmak neredeyse artık zorunlu bir hal aldı. Bu noktada kullanıcıların yanında olan Dropbox, yeni bir planını kullanıcılarına duyurdu.

Aileleri hedef olarak belirleyen Dropbox, 2 TB'lik depolama alanı sağlayan bu söz konusu planın detaylarını paylaştı. 6 kişiye kadar kullanım alanı sağlayan bu yeni Dropbox planı, tek bir abonelik sistemi üzerinden kullanılabiliyor. Tanımlanan 2 TB'lık depolama alanıysa plan içerisindeki tüm kullanıcılar arasında paylaştırılıyor.

Dropbox yeni uygulaması Dropbox Password kullanıma sunulduDropbox yeni uygulaması Dropbox Password kullanıma sunuldu

Depolama alanını ister gizli ister özel kullanın

Ailelerin kişisel verilerini saklaması için hazırlanan bu planda son derece kullanışlı bir özellik de bulunuyor. Söz konusu bu özellik sayesinde kullanıcılar dosyalarını kendilerine özel ve başkasının erişim sağlayamayacağı şekilde saklayabilmenin yanı sıra plan içerisindeki herkesin görebileceği ve erişim sağlayabileceği şeklinde de saklama imkanını elde ediyor. Bu duruma örnek vermek gerekirse, ailecek bir tatile gittiğiniz zaman fotoğrafların kendi özel alanınıza yüklemek yerine aile klasörüne bu fotoğrafları yükleyerek herkesin erişmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede birlikte geçirdiğiniz anıları hep beraber görme imkanına sahip olurken aynı zamanda da alandan tasarruf sağlayabilirsiniz.

Dropbox 2 TB'lık aile planı fiyatı

Dropbox'ın tarafından sunulan bu aile planının fiyatına değinmek gerekirse hizmetin aylık olarak faturalandırıldığında aylık aylık 19,99 dolar, yıllık olarak faturalandırıldığındaysa aylık 16,99 dolar gibi bir fiyatla çıkacağını söyleyebiliriz. Şu anda hizmetin Türkçe sayfası bulunmadığı için Türkiye'ye özel bir fiyattan da söz etmek maalesef mümkün değildir. Elbette ki Dropbox'ın hizmetini diğer bulut depolama hizmeti sağlayıcıları ile karşılaştırma yapmakta fayda vardır. Google One, benzer bir planı ayda 9,99 dolara sağlarken Microsoft 365 Family'de benzer fiyata 1 TB'lık bir depolama alanı sağlanıyor ancak tüm kullanıcılar 1 TB'a erişebildiği için toplam depolama alanı 6 TB'a çıkıyor. Dropbox'ın bu aile planının kullanıcılar tarafında ilgi görüp görmeyeceği ise gelecek günlerde belli olacak bir durumdur. 

 


İlgili uygulamalar
Dropbox için yayımlanan yeni özelliklerDropbox için yayımlanan yeni özellikler
LinkedIn ve Dropbox saldırılarından sorumlu hackera hapis cezasıLinkedIn ve Dropbox saldırılarından sorumlu hackera hapis cezası
Facebook fotoğraf ve videoları Dropbox’a aktarılabilecekFacebook fotoğraf ve videoları Dropbox’a aktarılabilecek

PAYLAŞ