Droneler çevrenin yardımına koşacak - Haberler - indir.com

Droneler çevrenin yardımına koşacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-11 19:30:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Tüm dünya genelinde büyük bir tehdit olarak görülen iklim değişikliğine karşı drone ile önlem alınmaya çalışılacak. İşte konu ile ilgili detaylar.

Dünya genelinde iklim değişikliğinin önüne geçmek adına aktif olarak yürütülen çalışmalara drone desteği geliyor. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda yeni çözümlerin bulunması ve mevcut durumun daha detaylı bir şekilde analiz edilebilmesi adına ormanların ve özellikle zarar görmemesi gereken alanların yakın takibe alınacağı ve bu kapsamda da drone ile çekimlerin yapılmaya başlanacağı belirtildi. 

Uber, Drone ile yemek dağıtıma ilerleyen yıllarda başlayabilirUber, Drone ile yemek dağıtıma ilerleyen yıllarda başlayabilir

Verdiğiniz Paraya Değecek En iyi Drone'lar!

Ormanlara drone takibi ile güvenlik önlemi

Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler'de 15 yaşındaki bir genç kızın tropik yağmur ormanları ve gezegenin karbon dengesi üzerine yapmış olduğu açıklamalar, tüm dünya genelinde büyük bir yankı uyandırmıştı. Çevreci kuruluşlar tarafından yapılan açıklamalarda ormanların özellikle sarmaşık türündeki bitkiler ile sarılmaya başlandığını ve bu durumun büyük bir tehlike yarattığı ifade edilirken drone ile yapılacak çekimlerde tüm bu tehlikelere karşı kapsamlı bir araştırma yapılacak. Olası sorunlara müdahale edilerek çevreye yönelik iyileştirmeler yapılacak.

Canlıların ve doğanın dengesinin bozulmaması adına ağaçların korunması ve kaçak faaliyetlerin tespit edilmesi için drone ile yapılacak çekimler büyük bir öneme sahip durumda. İlk etapta küçük bir bölgede başlayacak olan takip çalışmaları sonuçlar doğrultusunda daha geniş alanları yayılacak ve artık ormanların güvenliğinin drone ile yapılacağı ifade edildi.

Çalışmalar ekonomik yönden rahatlayacak

Drone ile yapılacak çalışmalar üstelik ekonomik anlamda da bir katkı sağlayacak. Öyle ki maliyetlerin düşecek olması ve tek bir cihazın kontrol edilerek tüm coğrafyanın kolay bir şekilde analiz edilebilmesi hem çalışmaları hızlandırılacak hem de ekonomik anlamda bir katkı sağlayacak. 

Dünyanın ilk Drone Gösterisine Hazır mısınız?


Ağırlığının 40 katını taşıyabilen drone geliştirildiAğırlığının 40 katını taşıyabilen drone geliştirildi
Drone Uçuş İzni Nasıl Alınır?Drone Uçuş İzni Nasıl Alınır?

Sony İlk Drone Videosu


PAYLAŞ