Drone'lar artık araba kullanımında yer alacak! - Haberler - indir.com

Drone'lar artık araba kullanımında yer alacak!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-14 12:20:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Ford geçtiğimiz günde ilginç bir patent başvurusunda bulundu. Patent de yer alan açıklamaya göre otonom araçlardaki sensörlerin arızalanması durumunda araca entegre olarak yedek sensör işlevini görecek bir drone kullanılması düşünülüyor.

Ford' un bu fikri oldukça ilginç olabilir ancak birçok patent de olduğu gibi uygulamaya geçme ihtimali oldukça düşük bir durum. Patentler genelde diğer markaların bu fikirleri kullanmasının önüne geçmek için kullanılıyor.

Ford' un patent başvurusunda bulunduğu fikrindeki açıklamasında araç, sensörlerinde bir hata meydana geldiğinde bu durumu algılayacak ve araçtan araca ağı kullanarak bu drone' lardan birisi ile iletişime geçecek. Sonrasında drone sizin yardımınıza yetişerek aracınıza yaklaşacak ve aracınıza entegre olacak ardından yedek sensör görevini görerek aracınızı en yakındaki onarım merkezine yönlendirecek. Bu sayede aracınızın sensörlerinde meydana gelen hatanın kalıcı olarak onarılması sağlanacak. Ford arabanızda yedek sensör görecek bu fikrini drone' lar vasıtası ile gerçekleştirmek istese de bu durum oldukça karmaşık ve içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Fikir teoride oldukça havalı ve güzel bir fikir olarak geliyor fakat fikrin gerçekleştirilmesi noktasında bazı problemler azımsanamaz. Çünkü drone' lar ucuz bir maliyete sahip olmadığı için pahalı bir araç ve özel sensörleri olduğu bahsedilen drone' lar bu maliyete ek bir fatura yansıtacaktır. Bunun yanında bazı bölgelerde drone uçurulması sınırlı olduğu için bu fikir gerçekleştirilmesi zor bir fikir olarak düşünülüyor.





PAYLAŞ