Drone Kullanımına Yeni Düzenleme Geliyor - Haberler - indir.com

Drone Kullanımına Yeni Düzenleme Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-24 13:20:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Bakanlık bünyesi altında Bilgi Teknolojileri Kurumu, önümüzdeki dönemde drone’ların kullanacağı frekanslarla,boyut ve ağırlıklarıyla ilgili çalışmalar yürütüyor.

Bakanlık bünyesi altında Bilgi Teknolojileri Kurumu, önümüzdeki dönemde drone’ların kullanacağı frekanslarla,boyut ve ağırlıklarıyla ilgili çalışmalar yaparken, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de kayıt sistemiyle ilgili bazı değişiklikleri düzenleyecek. Mevcut yönetmelik kapsamında 500 gram ve üstü ağırlığındaki drone'ların e-Devlet üzerinden kayıt yaptırması gerekiyorken, bu zorunluluk yeni yönetmelikle 250 grama kadar düşürüleceği söyleniyor. Kayıtların takibi amacıyla ilgili yeni bir sistem de hazırlanırken, bandrol seçeneğinin de masaya yatırıldığı öğrenildi.

80 bin TL'lik Drone, deneme sürecinde kullanılmaz hale geldi80 bin TL'lik Drone, deneme sürecinde kullanılmaz hale geldi

Drone Kullanımında yeni izin ve değişiklikler

Bu seçenekler, bakanlık yetkililerince eğer kabul edilirse, kayıt işlemi, drone'u satın alan kullanıcının insiyatifine bırakılmak yerine, televizyon ithalatında uygulanacak TRT bandrolü gibi ithalatçıya getirilecek bandrol zorunluluğuyla yapılacak yeni yönetmelikte, şehirlerde drone uçurulabilecek alanlara ilişkin de düzenlemeler yapılacak. Sportif ve hobi amaçlı kullanıma yönelik kentlerde serbest bölgeler belirlenecek ve kullanıcılar, herhangi bir kurumdan izin almadan bu bazı bölgelerde drone uçurabilecek. Diğer alanlar için ise drone'ların sisteme kayıtlı ve gerekli izinleri almış olması da şart.


İşte dünyanın en iyi drone fotoğraflarıİşte dünyanın en iyi drone fotoğrafları
İzinsiz Drone Uçurmanın Cezası 11.000 TLİzinsiz Drone Uçurmanın Cezası 11.000 TL
Bilkent Üniversitesi Öğrencilerinden Bilkent Üniversitesi Öğrencilerinden "Drone Takip Sistemi"

PAYLAŞ