Drone Katili Lazer! - Haberler - indir.com

Drone Katili Lazer!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-25 17:04:29
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Donanım

Lockheed Martin dünya savunma sanayisinde tanınan isimlerden. Lockheed'in ABD Ordusu için ürettiği lazer sistemi ATHENA (Advanced Test High Energy Asset) ismini taşıyor.  Youtube'da yayınlanan bu videoda tam 30 kilowatt gücündeki ATHENA'nın 5 insansız hava aracını lazer ile yakarak adeta imha ettiği görülüyor.

Çok uzun süredir üzerinde çalıştığını belirten Lockheed Martin, ATHENA'nın gücünü Rolls Royce turbo jeneratöründen alan, taşınabilir, modüler ve ucuza mal edilen bir lazer silahı olduğunu da belirtiyor. Kolay bir monte özelliği bulunan ATHENA, helikopterlere, araçlara, bot veya gemilere çok kolay bir şekilde monte ediliyor ve fazladan modül eklenebilme özelliği sayesinde ATHENA'nın atış gücü arttırılabiliyor. Bu sayede 30Kw varsayılan gücü bulunan ATHENA'nın gücü 120Kw'a kadar çıkarılabiliyor.

ABD'de gerçekleştirilen testlerde oldukça başarılı sonuçlar elde ettiklerini söyleyen Lockheed Martin yetkilisi Keoki Jackson, "Lazer silah sistemlerimizin arkasındaki teknolojimiz zamanla olgunlaşmaya devam ediyor. Her geçen gün biraz daha etkili hale gelen bu silahlar, komplike tehditlere karşı askerlerimize uzak mesafeden gelişmiş koruma sağlayacak." Dedi.

ATHENA henüz ABD ordusuna katılmasa da Lockheed Martin, son aşamalarda olduklarını, silahlarının ABD ordusuna çok yakında teslim edileceğini belirtti.





PAYLAŞ