DRAM Fiyatları Düşüşte! - Haberler - indir.com

DRAM Fiyatları Düşüşte!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-06 17:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Sistem kurmak için arayışta olanlar biraz daha bekleyebilir. Çünkü DRAM fiyatları gelecek yıl yüzde 30 oranında düşebilir. 

DRAM Fiyatları Düşüşte!

Geçtiğimiz yıl sistem toplamak isteyenler zor arayışlarda bulunuyordu. DRAM fiyat kabusu sonunda bitiyor gibi gözüküyor. Yaz ayları içerisinde fiyat düşüşü başlayan DRAM'lerde fiyat düşüşü gelecek yıl içerisinde de düşüş devam edecek. Gelen bilgilere göre DRAM fiyatları yaklaşık olarak yüzde 10 civarında düşüş gözlemlendi. Yaz ayı içerisinde 34.5$ olan 4GB PC DRAM modülü ortalama olarak 31$ civarlarına kadar düştü. 8GB DRAM modülü de aynı şekilde fiyat düşüşüne maruz kaldı. 

Samsung Yeni LPDDR5 DRAM'i DuyurduSamsung Yeni LPDDR5 DRAM'i Duyurdu

Gelecek yıl bu fiyatlarda yaklaşık olarak yüzde 20 civarında düşüş yaşayabilir. Bu duruma göre 4GB PC RAM modülü yaklaşık olarak 25$ gibi bir fiyata satılabilir. Bu da yaz ayı baz alındığında yaklaşık olarak yüzde 30 düşüş anlamına geliyor. Bu düşüşteki en büyük sebep ise azalan talebe karşı arzın yüksek olmasıdır. Üreticiler yaz aylarından bu güne kadar üretimi kısmaya çalışıyor fakat henüz istenilen seviyeye gelmedi. Stokların artması nedeniyle kar marjında gözle görülür bir şekilde düşüş görülüyor. En yüksek faaliyet karına yaz ayları içerisinde ulaşan üreticiler maliyetleri optimize etmeye çalışıyor.



PAYLAŞ