Dört yıllık tahminlere göre konsol savaşında PS5 açık ara önde - Haberler - indir.com

Dört yıllık tahminlere göre konsol savaşında PS5 açık ara önde

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-17 12:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Konsol piyasasının yeni oyuncuları olan PlayStation 5 ve Xbox Series X modelleri henüz piyasaya sürülmemiş olsa da, analistler tarafından yeni oyun konsollarının savaşının galibi belirlenmiş durumda. Buna göre uzmanlar tarafından Sony’nin Microsoft şirketi’i alt etmesi bekleniyor. Henüz geçtiğimiz hafta tanıtılan Sony’nin yeni oyun konsolu modeli PlayStation 5 sunduğu özellikler ve tasarım detayları ile dikkat çekmişti. Xbox Series X ise Microsoft tarafından çok daha önce tanıtılmıştı. Henüz bu iki yeni konsol yıl sonuna doğru satışa sunulacakken, Analistler ise şimdiden birinciliği PlayStation 5 tarafında vermiş durumdalar.

Analistlere göre birinci isim PlayStation 5 olacak

PlayStation CEO’su PS5'in farklı renk seçeneklerine sahip olacağını açıkladıPlayStation CEO’su PS5'in farklı renk seçeneklerine sahip olacağını açıkladı

Ampere Analysis uzmanları 2020 sonuna kadar Sony’nin yaklaşık 4.6 milyon yeni konsol satabileceğini düşünüyor. Analistlere göre Microsoft sadece 3.3 milyon yeni Xbox satabilecek. Analiz şirketi diğer yandan önümüzdeki dört yıl içerisi için de bir tahmin de bulundu. Buna göre 2024’ün sonu itibariyle Sony’nin yaklaşık olarak 66 milyon PlayStation 5 satacağını ön görüyor. Buna karşılık ise Xbox Series X satışlarının ise 37 milyona erişmesi bekleniyor.

Şuan ki nesle baktığımız zaman ise 110 milyondan fazla PlayStation 4 satmayı başaran Sony, savaşın galibi olarak bulunuyor. Microsoft, Xbox One’ın tam satış rakamlarını açıklamıyor fakat gelen bilgilere göre şirketin 60-70 milyon arasında bir konsol satışı gerçekleştirdiği düşünülüyor. Bakalım yeni yıl ile beraber yeni konsollar nasıl bir performans sergileyecek göreceğiz. 


PlayStation 5 kullanıcı arayüzü ile görselliğe odaklanacakPlayStation 5 kullanıcı arayüzü ile görselliğe odaklanacak
PlayStation 5 fiyatı beklentileri karşılayacak mı?PlayStation 5 fiyatı beklentileri karşılayacak mı?

PAYLAŞ