Dönebilen Kameralı Asus Zenfone 6 Tanıtıldı - Haberler - indir.com

Dönebilen Kameralı Asus Zenfone 6 Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-18 13:06:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dönen kamera özelliği sayesinde rakiplerine göre son derece farklı bir tasarım ile karşımıza çıkan Asus ZenFone 6 adlı mobil cihaz dönen kamera sistemi sayesinde kullanıcılara tam ekran kullanım deneyimi sunmaktadır. Uzun süredir çeşitli sızıntılar ile bilgi elde ettiğimiz Asus ZenFone 6, nihayet resmi olarak tanıtıldı. Amiral gemisi niteliğini taşıyan Asus ZenFone 6 adlı akıllı cihaz gelişmiş düzeyde özellikleri ve son derce dikkat çekici tasarımı ile kullanıcıların beğenisini kazanmış gibi gözüküyor.

Asus ZenFone 6, resmi olarak tanıtıldı

Asus tarafından geliştirilen Asus ZenFone 6, dönen kamera sistemi sayesinde akıllı cihazın ekranında herhangi bir çentiğe ihtiyaç duymadığı gibi aynı zamanda ön ve arka kamera sistemini de aynı model üzerinde birleştiriyor. Bu da akıllı cihazın ekran kullanımı çok daha fonksiyonel hale getirmektedir. Yepyeni özelliklere sahip olan ZenFone 6, selfie yapmak istediğinizde ya da video görüşme gerçekleştirmek istediğiniz anda kamerayı kendinize döndürmeniz yeterli olacaktır. Bu sayede arka kısımda bulunan kamerayı öne çevirerek ön kamera sisteminde kullanabilirsiniz. Döndürülebilen kamera sistemi daha önce ilk olarak  Samsung Galaxy A80 modelli akıllı cihazda görmüştük. Dönen kamera sistemi, OnePlus 7 Pro adlı akıllı cihazda gördüğümüz açılır kapanır kamera sisteminden çok farklı bir yöntem ile tasarlanmıştır.

Asus ZenFone 6 modelli akıllı cihazın, çentiksiz bir şekilde tasarlanan ekranı 6,4 inç boyutu ile tasarlanmış olup 1080x2340 çözünürlük özelliğine sahiptir. Qualcoom tarafından üretilen şu anki en iyi işlemci sistemi Snapdragon 855'den gücünü alan bu akıllı telefon, kullanıcıların tercihlerine göre 6 GB ya da 8 GB RAM özelliğine sahip olabilir. Depolama alanı içinse 128 GB veya 256 GB seçeneklerinden birini tercih edip etmemek size kalmış bir durumdur. 

48 MP ve 13 MP özelliğinde kamera gücüne sahip olan ZenFone 6, sosyal platformlarınızı zenginleştirecek kadar kaliteli fotoğraflar çekmeniz konusunda size yardımcı olacaktır. Yani ZenFone 6 modelli akıllı cihazınız ile oldukça kaliteli fotoğraflar çekerek kameranızı değerlendirebilirsiniz.Söz konusu akıllı cihazın dikkat çeken bir diğer özelliği ise, 5.000 mAh gücüne sahip olan batarya ile geliyor olmasıdır. Söz konusu bu pil gücü akıllı cihazınızı 1 günden fazla kullanmanızı sağlayacaktır. Cihazın tasarımı da oldukça şık olup 9,2 mm inceliğine sahip bir şekilde tasarlanmıştır. Akıllı cihazın ön kamera sistemini 100.000 kere test ettiğinin bilgisini veren Asus, günde yaklaşık 28 adet selfie çeken bir kullanıcının 5 yıl boyunca sorun yaşamadan kullanmasının mümkün olacağının bilgisini verdi.

Akıllı cep telefonların teknolojik ögeler ile gelişim göstermesi halinde her marka kendi akıllı cihazınızı üretirken çeşitli değişiklikler ile dikkat çekmeyi başarıyor. Asus'da dönen kamera sistemi sayesinde ön kamera tasarımı baştan aşağı değiştirerek diğer şirketlerden çok daha farklı bir tasarıma imza atmış oldu. Asus ZenFone 6 modelli akıllı cihazın çıkış günü hakkında henüz resmi bir tarih verilmese de modelin fiyatının 499 dolar olacağı bildirildi. Cihaz çoğu amiral gemisinden çok daha ucuz bir fiyata sahiptir. 





PAYLAŞ