Donald Trump'un Twitter yasağı için son karar verildi - Haberler - indir.com

Donald Trump'un Twitter yasağı için son karar verildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-11 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Donald Trump, ABD seçimlerini kaybetmesinin ardından Twitter platformundan birçok açıklamada bulundu. Paylaştığı bu açıklamaların ardından Trump'ın hesabına kısıtlama getiren Twitter, uzun bir süredir herhangi bir açıklama yapmıyordu. Twitter CFO’su Ned Segal, Donald Trump yasağı için kesin bir karara vardıklarını belirtti. Bilindiği üzere Twitter, saldırganlık içerecek düzeyde açıklamalarda bulunan kişilerin gönderilerine erişim engeli getirebildiği gibi bu hesapları askıya da alabiliyor. Twitter'ın yasağının ardından Trump, kendi sosyal medya platformunu kurabileceğini dile getirmişti.

Donald Trump'un Twitter hesabı süresiz olarak kapatılabilir

CNBC'de sabah programı Squawk Box'a konuşan Twitter CFO’su Ned Segal, Trump için kesin bir karar verdiklerini dile getirdi. Segal, eski ABD başkanı Donald Trump'ın gelecek süreç içerisinde de Twitter platformuna dönmeyeceğini dile getirdi. 6 Ocak tarihinde ABD Kongre Binasına yapılan saldırıların ardından şirket tarafından verilen bu yasak, Trump tekrar ABD başkanlığına aday olsa dahi geçerli olacak. 

ABD Başkanı Donald Trump, TikTok yasağı için kolları sıvadıABD Başkanı Donald Trump, TikTok yasağı için kolları sıvadı

Segal konuyla ilgili, “Politikalarımıza göre platformdan çıkarıldığınızda bunun geri dönüşü yoktur. Yorumcu, CFO veya devlet memuru fark etmeksizin politikamız bu şekilde. Twitter’ın insanların şiddeti teşvik etmediğinden emin olmak için tasarlandığını ve bunu yapan olursa, onları hizmetten çıkarmamız gerektiğini hatırlatmak isterim.” açıklamalarında bulundu.

Donald Trump için uygulamaya konulan bu Twitter yasağı göründüğü üzere Trump tekrar başkan olsa bile kaldırılmayacak. Popüler platform Twitter, Trump'a karşı harekete geçen tek platform değildir. Facebook ve Instagram gibi diğer popüler platformlarda Trump’ın hesaplarını yasakladı. Buna ek olarak bir Discord moderatörü, Donald Trump’ın desteklendiği sunucuyu kapatma kararı aldılar.


Donald Trump TikTok'u yasaklayabilirDonald Trump TikTok'u yasaklayabilir
Donald Trump TikTok hakkındaki son kararını açıkladıDonald Trump TikTok hakkındaki son kararını açıkladı
Donald Trump TikTok ile son kez restleştiDonald Trump TikTok ile son kez restleşti

PAYLAŞ