Donald Trump'ın Facebook yasağı devam edecek - Haberler - indir.com

Donald Trump'ın Facebook yasağı devam edecek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-06 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Birkaç ay öncesinde Amerika Birleşik Devletleri Kongre Binası'nda yaşanan gelen olaylar nedeniyle Donald Trump’ı sosyal medya uygulamalarından süresiz olarak uzaklaştırmıştı. Bu konu hakkında ne yapacağı merak edilen şirket Trump’ın hesapları hakkında kararını verdi.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Amerika Birleşik Devletleri'nin eski başkanın hesabına uygulanan kısıtlama hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

Donald Trump TikTok hakkındaki son kararını açıkladıDonald Trump TikTok hakkındaki son kararını açıkladı

"Son 24 saatteki şoke edici olaylar, Başkan Donald Trump’ın kalan görev süresini iktidarın halefi Joe Biden’ın başkanlığı barışçıl bir şekilde teslim almasının önünde engel oluşturduğunu açıkça gösteriyor."

"Sosyal medya platformunu destekçilerinin kongre binasındaki eylemlerini kınamak yerine destekçilerinin yaptıklarına göz yumarak kullanması, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ve dünyadaki insanları haklı olarak rahatsız etti. Dün başkanın destekçilerle ilgili ifadelerini kaldırdık çünkü daha fazla şiddete neden olduğuna karar verdik."

"Seçim sonuçlarının kongre tarafından onaylanmasının ardından tüm ülkenin önceliği geri kalan 13 gün ve Biden’ın göreve başlamasından sonraki günlerin barış içinde ve demokratik normlara uygun olduğunu sağlamak olmalıdır."

"Son birkaç yıldır Başkan Trump’ın platformumuzu kendi kurallarımıza uygun şekilde kullanmasına izin veriyoruz. Politikalarımızı ihlal ettiği zamanlarda bazen gönderilerini kaldırdık bazen gönderilerini hassas olarak işaretledik. Bunu yaptık çünkü halkın siyaset konuşma ve tartışma hakkının olduğunuzu düşünüyoruz ancak şu anki durum öncekilerden farklı. Sergilenen bu hareketler, demokratik yollarla seçilmiş bir başkana karşı şiddetli kışkırtma yapmak için platformumuzun kullanılmasını içeriyor."

Donald Trump'un Twitter yasağı için son karar verildi

"Başkanın bu dönemde hizmetimizi kullanmaya devam etmesine izin vermenin risklerinin çok büyük olduğuna inanıyor ve bu nedenle Facebook ve Instagram hesaplarına uyguladığımız yasağın süresini süresiz olarak veya en azından önümüzdeki iki hafta boyunca yeni başkan iktidara geçene kadar uzatıyoruz."

Facebook Trump yasağını uzattı

Bu açıklamanın üzerine nasıl bir yol izleyeceği merakla beklenen Facebook’un Turmp’ın sosyal medya hesaplarına giriş yasağını bir süre daha uzatmaya karar verdi. Facebook Gözetim Kurulu konuyla ilgili yaptığı açıklamada belirsiz ve süresiz askıya alma cezasının 'uygun' olmadığını belirterek, konuyu altı ay içinde yeniden inceleyeceklerini dile getirdi. Ancak platform Turmp’ın yasağının ne kadarlığına uzatıldığı hakkında bir açıklama yapmadı. Yasakların ardından kendi iletişim ağını kuran Donald Turmp oluşturduğu bloğu kullanmaya devam ediyor.


Donald Trump TikTok ile son kez restleştiDonald Trump TikTok ile son kez restleşti
Donald Trump’ın web sitesi hacklendiDonald Trump’ın web sitesi hacklendi

PAYLAŞ