Donald Trump TikTok ile son kez restleşti - Haberler - indir.com

Donald Trump TikTok ile son kez restleşti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-11 13:15:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

ABD Başkanı Donald Trump ile TikTok arasında yaşanan gerilim son raddeye geldi. ByeDance şirketine ait olan sosyal medyanın hızlı yükselen platformu için geri sayım süreci başladı.

ABD’nin ulusal güvenliğini korumak adına birçok Çinli markaya ambargo uygulayan ABD Başkanı Donald Trump, TikTok ekibinin geleceği hakkında net bir açıklamada bulundu. Görünüşe göre ABD Başkanı Donald Trump'tan herhangi bir taviz hamlesi gelmeyecek.

ByteDance, TikTok'un ABD'ye satılmaması için mücadele ediyorByteDance, TikTok'un ABD'ye satılmaması için mücadele ediyor

ABD Başkanı Donald Trump TikTok ile son kez restleşti

3 Ağustos 2020 tarihinde 4 yaşındaki sosyal medya platformu hakkında yapmış olduğu açıklama ile birçok kişiyi şok eden 74 yaşındaki politikacıyı son derece kararlı gözüküyor. Zira Trump'ın TikTok'a verilen sürenin uzatılmasına izin vermeyeceği öğrenildi.

Trump, TikTok isimli sosyal medya platformunun ulusal güvenliği sağlamak amacı ile kapatılacağını ya da ABD merkezli bir şirkete satılıp bu ambargo riskinden kurtulacağını söyledi. TikTok’a verilen sürenin bitmesine sadece 4 gün kaldı.

Daha önce Microsoft'un TikTok ile iletişime geçtiğine dair haberler ortaya atıldı. Bu konudan henüz kesin bir sonuç elde edilemedi. Ayrıyeten TikTok yönetiminin Oracle firması ile de görüştüğü ifade edilmişti.

Eğer TikTok kendisine verilen süreyi Trump’ın isteklerinden birisini hayata geçirmek adına değerlendiremezse ABD’ye veda edecek. Böylece Çin’in Huawei’den sonra TikTok ambargosu yüzünden de zarara uğradığını göreceğiz.

ABD Başkanı Donald Trump ile TikTok arasındaki gerilimi nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ