Donald Trump TikTok hakkındaki son kararını açıkladı - Haberler - indir.com

Donald Trump TikTok hakkındaki son kararını açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-04 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler sosyal ağ platformlarından biri olan TikTok ve ABD pazarındaki geleceği için başkan Donald Trumo son kararını açıkladı. Konuyu tekrar hatırlamak gerekirse TikTok, geçtiğimiz günlerde sürpriz bir haberle gündeme geldi. ABD başkanı Donald Trump, geliştirici firma ByteDance’e TikTok’un ABD operasyonunu “zorla sattırmak” istiyor ve bu bölümü de yazılım devi Microsoft satın almak için hazırlanıyor denilmişti. Daha sonra ise Başkan Trump'ın TikTok'u ABD sınırları içerisinde yasaklamak istediği açıklaması gündemde yerini aldı. Yasaklama için ya yetkilerini kullanacağını ya da bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını dile getiren Trump, bu adımı beklenenin aksine şimdilik atmadı. 

Konuyla ilgili olarak en son ise aktarılan bilgilere göre geliştirici şirket ByteDance, ABD pazarında varlığına devam edebilmek için TikTok’un ABD operasyonunu satma kararı aldı. Burada ilk isim ise yine Microsoft olarak açıklandı. Microsoft bu satın almayla TikTok’un ABD operasyonunu üstlenecek ve ABD’deki kullanıcıların verilerini ülke içerisinde tutacak şeklinde belirtildi. Şimdi ise Trump’ın yeni açıklaması gündem de yerini aldı. Trump, TikTok’un geliştiricisine 15 Eylül tarihine kadar süre verdi. Bu süre içerisinde ByteDance’ın TikTok’un ABD operasyonunu Microsoft’a satması gerekiyor. Yoksa platformun yasaklanacağı aktarılıyor. 

SnapChat TikTok benzeri bir arayüzü test ediyorSnapChat TikTok benzeri bir arayüzü test ediyor

Microsoft artık kesin olarak TikTok'u kendi çatısı altına alıyor

Microsoft CEO’su Satya Nadella ve başkan Donald Trump’ın bu konuda görüşme yaptığı da elde edilen bilgiler arasındadır. Aynı zamanda daha önce de aktardığımız üzere sürecin sadece ABD ile kısıtlı olmayacağı da belirtiliyor. Microsoft, TikTok’un Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda kontrolünü de eline almak istiyor gibi görünüyor. TikTok’un tamamen yeni sahibi olmayacak Microsoft, bu garip hamle için ne kadar ödeyecek halen bilinmiyor. Ancak rakamın çok yüksek olması beklenmiyor. TikTok'u gelecek günlerde nelerin beklediği ise bilinen bir durum değildir. Yakın zamanda daha net bilgiler bekleniyor. 


İlgili uygulamalar
ABD TikTok'a karşı harekete geçtiABD TikTok'a karşı harekete geçti
ABD Başkanı Donald Trump, TikTok yasağı için kolları sıvadıABD Başkanı Donald Trump, TikTok yasağı için kolları sıvadı
Donald Trump TikTok'u yasaklayabilirDonald Trump TikTok'u yasaklayabilir

PAYLAŞ