Donald Trump sosyal medya kararnamesini imzaladı - Haberler - indir.com

Donald Trump sosyal medya kararnamesini imzaladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-29 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

ABD Başkanı Trump tarafından geçtiğimiz günlerde Twitter ile yaşamış olduğu tartışma sonrasında sosyal medyayı kapatmak ile tehdit etmişti. ABD Başkanı, bu açıklamaları sonrasında Twitter ve diğer sosyal medya platformlarına bazı düzenlemeler getiren kararnameyi imzaladı. ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz günlerde başta Twitter olmak üzere sosyal medya servislerini kapatmak ile tehdit etmişti. Twitter’da yer alan “bilgiyi doğrula” özelliğinin “siyasi aktivizm“ olduğunu söyleyen Trump, bu noktadaki ilk adımını ise attı. Sosyal medya platformlarındaki kısıtlama noktasındaki bir kararnameyi imzalayan Trump, platformların “tekelcilik” yaptığını savundu ve bu servislerin artık kullanıcılarına uygulamış olduğu sansür ve kullanıcı paylaşımlarından sorumlu tutulacağını açıkladı.

“Saygın bir şirket olmasaydı ve kapatmak için hukuki haklara sahip olsaydım Twitter’ı da kapatırdım. Bu noktada avukatlar ile görüşme halindeyiz, hukuki bir süreç yürüteceğiz” şeklinde açıklama yapan ABD Başkanı Trump, bundan sonra sosyal medya servisleri üzerinde daha fazla söz sahibi olmak isteyecek gibi duruyor.

Twitter'dan tweetlerinizi yanıtlayabilecek kişileri seçmenizi sağlayacak yeni özellikTwitter'dan tweetlerinizi yanıtlayabilecek kişileri seçmenizi sağlayacak yeni özellik

Trump’tan Twitter’a karşı önlemler

Twitter’ın sahip olduğu doğrulama sistemini eleştiren Başkan Trump, “Twitter’ın bir içeriğin doğruluğunu kontrol etmesi ya da gözden geçirmesi, siyasi aktivizmden başka bir şey değildir” dedi. Öyle ki Twitter’ın sahip olduğu bu özelliğinin amacı insanların her zaman doğru içerik ve bilgiye erişmesi oluyor. Bu kapsamda son dönemde Trump’ın atmış olduğu Tweet’lerin doğru bilgileri Twitter tarafından paylaşılıyordu. Bu durum da ise Trump’ın açıklamalarının yanlış bilgi olduğu ortaya çıkıyordu.

Trump cephesinden ise Twitter’ın kendi görüşlerini sansürlediği ifade ediliyor. “Büyük, güçlü sosyal medya şirketleri, katılmadıkları görüşleri sansürleyerek tehlikeli bir güce sahipler” diyen Trump, artık seçim kampanyalarında Twitter’a reklam parası ödemediğini söyledi. Twitter’ın Başkan seçimlerinde kazanmaması için çalıştığını iddia eden Trump, bunun için önümüzdeki dönemde katı önlemler alacağa benziyor.


İlgili uygulamalar
Twitter'da tweet zamanlama dönemi başlıyorTwitter'da tweet zamanlama dönemi başlıyor

PAYLAŞ