Donald Trump, şiddet içerikleri oyunları yasaklayacak - Haberler - indir.com

Donald Trump, şiddet içerikleri oyunları yasaklayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-24 17:38:46
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Piyasaya sürülen binlerce oyun arasında, neredeyse her türden oyuna rastlamak mümkün oluyor. Bazı oyun severler bu oyunlar içerisinde özellikle korku, nişancı türü vb. oyun türlerini seviyor ve tercih ediyor. Fakat bu oyun türleri zaman zaman, insanları şiddette yöneltmesi iddiaları nedeniyle gündemde sorun oluşturabiliyor. Oyun firmaları bunun önüne geçebilmek adına oyunlarına yaş sınırlaması getiriyor. Fakat oyuncular bunu pek aldırmadan, yaş sınırının altında olsalar dahi bu oyunları oynayabiliyorlar. Benzer bir olay, yakın bir zamanda yaşandı ve bu oyunlara tepki gösteren isim Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump oldu. Donald Trump, şiddet içerikli oyunları, gençleri ve çocukları şiddete yönlendirmesinden ötürü yasaklamayı planladığını söyledi.

Son zamanlarda teknolojinin ilerlemesi ve bilgisayarların, oyun konsollarının evimize girmesiyle beraber, oyuncular video oyunlarını daha rahat oynayabiliyor be oyunlara kolay ulaşabiliyor. Bu anlamda gündem arada bir çalkalanıyor ve son olarak şiddet içerikli oyunlar konusuna yorum getiren isim, Donald Trump oldu. ABD başkanı geçtiğiniz günlerde milletvekilleri ile yaptığı toplantıda şiddet konusu üzerinde de durdu. Video oyun dünyasına değinen Başkan Trump, gençlerin ve çocukların şiddet içerikli oyunlardan fazlasıyla etkilendiğini belirtti. Henüz gelişme sürecinde olan çocukların da bu oyunlara erişim sağlayabildiğini altını çizen Donald Trump, çocukların şiddet eğilimli yetiştiğini söyledi. Bu nedenle bu duruma bir çözü getirileceği konusuna vurgu yaptı.

Trump, video oyunlarından sonra, filmler üzerinde de bir düzenleme yapacaklarını da söyledi. Bu tür filmler için bir derecelendirme sisteminin gelebileceğini dile getiren Trump, çocukların şiddet içerikli filmleri izlemesinin bu şekilde önüne geçebileceklerini söyledi. Trump, daha öncesine okullara yapılan silahlı saldırıların önlenmesi için de öğretmenlerin silahlandırılması önerisinde bulunmuştu.





PAYLAŞ