Donald Trump, Google'ın arama sonuçlarını eleştirdi - Haberler - indir.com

Donald Trump, Google'ın arama sonuçlarını eleştirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-31 13:55:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

En son Google’da arama sonuçlarından rahatsız olduğunu ifade eden Donald Trump, Twitter hesabında bu konu ile alakalı bir paylaşım yaptı.

Son dönemlerde aldığı her kararla fazlasıyla eleştiriye maruz kalan Donald Trump, hem kendi ülkesinde olsun hem de diğer ülkelerde olsun bu kararlarına herkes karşı çıkıyor. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde Donald Trump için sosyal medya platformlarında paylaşılan gönderiler olsun yayınlanan haberler olsun aldı başını gidiyor. En son Google’da arama sonuçlarından rahatsız olduğunu ifade eden Donald Trump, Twitter hesabında şu sözlere yer verdi; “Google'da 'Trump haberleri' araması yapılınca sadece sahte haber medyasının sonuçları gösteriliyor. Yani benim ve diğerleri için hileli, neredeyse bütün haberler kötü. Sahte CNN öne çıkıyor. Cumhuriyetçi/Muhafazakar medya engelleniyor. Yasa dışı?"

Anlaşılan o ki Donald Trump bu durumdan bir hayli rahatsız.

Yaptığı Twitter paylaşımda başka bir konuya değinen Donald Trump, söylediğine göre Google’da Trump Haberleri şeklinde haber aramı yapıldığı zaman Google’ın çıkardığı sonuçların %96’sının ulusal ve sol eğilimli medyadan olduğunu vurguladı. Bu durum için de bir açıklama yapan Trump; “Bu çok tehlikeli. Google ve diğerleri muhafazakarların sesini bastırıyor, iyi olan bilgi ve haberleri ise saklıyor. Bizim neyi görüp göremeyeceğimizi kontrol ediyorlar. Bu çok ciddi durum, ele alınacaktır!" şeklinde açıklama yaptı. Anlaşılan o ki Donald Trump bu durumdan bir hayli rahatsız.

“Arama sonuçları herhangi bir siyasi ideolojiyi ön yargılı kılmıyor."

Donald Trump’ın paylaşımı sonrası konu ile alakalı açıklama yapan Google’ın ana kuruluşu Alphabet, Donald Trump’ın iddialarına açıklık getirecek açıklama yaptı. Alphabet yaptığı açıklamada “Aramalar siyasi gündem oluşturmak için kullanılmıyor. Arama sonuçları herhangi bir siyasi ideolojiyi ön yargılı kılmıyor." şeklinde ifade etti. Kullanıcılar için arama sonuçlarının kalitesinin korunması için algoritmalara her sene yüzlerce yenilik geldiğini ifade eden Alphabet, arama sonuçlarındaki sırlamanın siyasi düşünceleri etkilemek için oluşturulmadığını söyledi.





PAYLAŞ