Donal Trump'ın Facebook hesabı 2023'e kadar askıya alındı - Haberler - indir.com

Donal Trump'ın Facebook hesabı 2023'e kadar askıya alındı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-09 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Facebook, Cuma günü eski ABD Başkanı olan Donald Trump'ın en az Ocak 2023'e kadar askıya aldı ve site kurallarını yok sayan dünya liderlerine nasıl davranacağıyla ilgili olan değişiklikler sunuldu. 

Facebook, 6 Ocak’taki Capitol Hill isyanının ardından Trump'ın hesabını, şiddete yönelttiğini belirterek askıya aldı. Facebook Cuma günü içerisinde yapmış olduğu açıklamada, bu  askıya almanın ilk engelleme tarihinden sonra en az iki yıl boyunca devam edeceğini ve sadece kamu güvenliği riskini azaltmak adına kaldıracağını dile getirdi. Trump, kararı bir tür sansür olarak ve seçmenlerine de hakaret ederek eleştirdi. Bu yeni yasak çizelgesi, Cumhuriyetçi Trump’ın Kasım 2022 kongre seçimlerinden önce aktif olmasına engeldir. Fakat aynı zamanda, 2024 yılının sonlarında yapılacak olan bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden çok önce Facebook’a dönebilecek.

Facebook, Yanlış Bilgi Paylaşanlara ceza verecek!Facebook, Yanlış Bilgi Paylaşanlara ceza verecek!

Trump, Twitter kısmında kalıcı olarak yasak yedi ve isyan hareketlerinden sonra YouTube'u da askıya alındı. Kısa bir süre önce başlatmış olduğu blogunu bu hafta içerisinde kapatan Trump kendi platformunu kurma planlarından bahsetti. Facebook’un küresel işlerden sorumlu başkanı Nick Clegg, gönderide, “Bay Trump’ın görevden alınmasına yol açan koşulların ciddiyeti göz önüne alındığında, eylemlerinin, yeni uygulama protokolleri kapsamında mevcut olan en yüksek cezayı hak eden kurallarımızı ciddi bir şekilde ihlal ettiğine inanıyoruz.” dedi.

Şirket tarafından finanse edilen ve tartışmalara sebep olarak içerik kararlarının küçük bir kısmını yöneten bağımsız bir grup olan Facebook gözetim kurulu, Mayıs ayı içerisinde şirketin Trump'a yönelik henüz benzeri görülmemiş engelleme olayı onay aldı. Fakat kurul, yasağı süresiz bir hale getirmenin yanlış olduğuna karar verdi ve "orantılı bir yanıt" talebinde bulundu. Cuma günü içerisinde yapılan açıklama içerisinde, Trump'ın vermiş olduğu karar eleştiri aldı ve seçmen sahtekarlığı iddialarını tekrarladı ve "Facebook’un kararı, rekor kıran 75 milyon kişiye ve 2020 Hileli Başkanlık Seçimlerinde bize oy veren birçok kişiye hakarettir. Bu sansür ve suskunluğun yanlarına kalmasına izin verilmeyecek ve eninde sonunda biz kazanacağız. Ülkemiz bu suistimali artık kaldıramaz!" şeklinde açıklamada bulundu. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 


Facebook hesabında devre dışı bırakma ve kalıcı olarak silme işlemleri nasıl yapılır?Facebook hesabında devre dışı bırakma ve kalıcı olarak silme işlemleri nasıl yapılır?
Facebook'dan Clubhouse rakibi Live Audio Rooms görüntülendiFacebook'dan Clubhouse rakibi Live Audio Rooms görüntülendi
Facebook Spark AR platformu için yeni özelliklerini tanıttıFacebook Spark AR platformu için yeni özelliklerini tanıttı

PAYLAŞ