Domain nedir ? - Haberler - indir.com

Domain nedir ?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-23 09:01:02
Editör : Ali Çelik
Kategori : Soru-Cevap

Bu içerik " Domain nedir ? " sorusunu cevaplar ve domain satın almak ve kullanmakla alakalı bilgiler içerir.

Domain nedir ? 

Domain Yatırımcıları için GoDaddy Investor Uygulaması Yayınlandı!Domain Yatırımcıları için GoDaddy Investor Uygulaması Yayınlandı!

Domain kelimesi Türkçeye alan adı olarak çevrilmiştir. Ve domainler websitelerin adlarıdır. Şu an   bu yazıyı okuduğunuz websitesinin domaini " indir.com"'dur. Domainler iki kısımdan oluşur. Noktanın sağında kalan kısım isim, noktanın solunda kalan kısım ise uzantı olarak adlandırılır.

Herhangi bir kişi veya kurum tarafından tescillenen domainler, tescil süresi dolmadan başka bir kişi veya kurum tarafından tescil edilemezler. Domain satış platformlarındaki en az  tescil süresi 1 yıl olarak  belirlenmiştir. Dileyen kullanıcı daha uzun süreler içinde tescil yapabilir.  Domainler temelinde web tarayıcılarına hangi IP adresine bağlanması gerektiğini belirtir. Yani domain oluşturulan hostun ve hostla birlikte oluşan IP adresinin bir adlandırılmasıdır. Her hangi bir kısıtlama getirilmeyen websitelerine domain yerine sitenin IP adresinin yazarakta ulaşabilirsiniz. 
Domaini bir benzetme ile anlamaya çalışacak olursak ; herhangi bir dükkanın tabelası olarak düşünebiliriz. Tabeladaki yazan  yazı sizin alan adınızdır.

Domain  nasıl satın alınır ?
Domain satın almanın internetten eşya, kıyafet almaktan çok bir farkı yoktur. Sadece bu sistemde başkasının aldığı kıyafeti siz alamazsınız. Domain satın almak için bir çok yerli ve yabancı alan adı sağlayıcı firma mevcuttur. Herhangi bir satış sitesine girip benzersiz alan adını sorgulayıp, eğer alıma müsaitse alan adını satın alabilirsiniz. Satın alım sonrasında mailinize faturanız ve bilgileriniz gönderilecektir.

Domain tescil periyodunuz bitmeden size sürenin azaldığına dair mailler gelebilir. Eğer hali hazırda yürüyen bir projeniz varsa bu konuda çok dikkatli olmanız gerekmektedir. 

Domain nasıl kullanılır ?

Nasıl ki tabela yaptırmakla dükkan açılmıyor ise domain almakla da site açılmaz. Domaininize bir IP yönlendirmesi sağlayacak ve  projenizin dosyalarını tutup , sitenizi internette yayınlayacak bir hostinge ihtiyacınız vardır.  Domaini bir hosting ile bağlayıp sitenizi yayına alabilirsiniz.


Yemeksepeti.Com Domaini Uzatmayı Unuttu!Yemeksepeti.Com Domaini Uzatmayı Unuttu!
Saçma Domain'lerin fiyatlarını tahmin etme üzerine kurulu tarayıcı oyunuSaçma Domain'lerin fiyatlarını tahmin etme üzerine kurulu tarayıcı oyunu

Kablosuz İnternet Sinyali Yönlendirici OnHub Tanıtım Videosu


PAYLAŞ