Domain işlemlerinizde aklınızda bulundurmanız gereken kuralar - Haberler - indir.com

Domain işlemlerinizde aklınızda bulundurmanız gereken kuralar

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-02 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Liste

İnternet ortamında yer edinmek, işinizi internet ortamına taşımak ve iş dünyanızı geliştirmek ya da kendi hobilerinizi internet mecrası ile daha fazla kitlelere ulaştırmak adına kendi internet sitenizi açarsınız. Bunu yapmak için ilk olarak kendinize bir domain almanız gerekiyor. Fakat bu aşamada çeşitli seçeneklere dikkat ederek ilerleme kat etmeniz gerekiyor. Yaratıcılık düzeyinizi internet ortamında değerlendirmek, mevcut fikirlerinizi geliştirmek ve işinizi büyütmek amacıyla bir wep sitesi kurmak isterseniz kendinize kişisel bir blog açmanız yeterli olacaktır. İnternet ortamında hayaliniz ne olursa ilk yapacağınız işlem, projeniz ne hakkında akılda kalıcı ve dikkat çekici bir domain adresi satın almak. Domain sorgulama ve tescil etme işlemleri, internette başlayacağınız projenize etkili bir giriş yapmak adına ve ilerleyen süreç içerisinde elde edeceğiniz başarılarınızın en önemli adımlarından biridir. Dıomain adımlarını gerçekleştirme aşamasında doğru bilinen bir çok yanlış söz konusudur. Domain adı kayıt işlemlerinde dikkat edilmesi gereken altın kuralları yazımızın devamında bulabilirsiniz. 

Domain Yatırımcıları için GoDaddy Investor Uygulaması Yayınlandı!Domain Yatırımcıları için GoDaddy Investor Uygulaması Yayınlandı!

- Projeniz hakkında mümkün olduğunda kısa domain adı alın

İnternet ortamında kullanacağınız site hakkında oldukça kısa ve etkili domain adı bulmak son derece zordur. Fakat bu aşamada her gün milyonlarca domain adı alındığı gibi aynı zamanda yüzlerce domain adının da boşa çıktığınız unutmayalım. Yani sıkı bir takip ile istediğiniz domain adını bulmak sandığınız kadar zor olmayacaktır. İşlemlerinizi doğru strateji ile yaptığınız taktirde uzun kullanımlı ve kullanıcı kitleyi etkileyecek kısa ve etkili bir domain adı almak size kalmış bir durumdur. Kısa ve etkili domain adı, sitenizi ziyaret eden kullanıcıların akıllarında kalıcı olurken aynı zamanda SEO çalışmalarında da pozitif alan yaratacak bir durumdur. 

- Domain kayıt ederken tire (-) kullanmayın

Domain adı seçimi esnasından kesinlikle - işaretini seçmekten kaçınmalısınız. Kullanıcılar tarafından hem okunması zor hem de akılda kalıcılığı zorlaştıran bir durum söz konusudur. SEO çalışmaları esnasında da oldukça olumsuz etki yaratacak bir durum söz konusudur. Bu sebepten dolayı kesinlikle "-" kullanımından uzak durun. "-" kullanımı ile tercih edilen alan adı kullanıcının gözünde spam etkisi yarattığı için içerikleriniz ne kadar kaliteli olursa olsun kullanıcı tarafından olumsuz karşılanacaktır.

- Projeniz ile alakalı kelimeler seçin

Domain adı seçimlerinde, markanızın tam adını içeren ya da site içerisinde yer alacak olan içerikler ile alakalı anahtar kelimeleri tercih edin. Domain adınızın projeniz ile alakalı olması, ziyaretçi kesimin gözünde marka algınızı güçlendirdiği gibi aynı zamanda içeriklere duyulan ilginin de artmasına sebep olacaktır. Marka adını bir mağazanın vitrin adı gibi düşünebilirsiniz. Projenizin içeriklerine uygun kelimeler seçerek ilerlemek SEO çalışmalarınız için de son derece önemli bir noktadadır. 

- Uzantıların SEO çalışmalarına etkisi olmadığını unutmayın

Kullanıcılar arasında sıklıkla konuşulan bu konu şimdi açıklığa kavuşacak. Özellikle .com ve .net alan adı uzantıları SEO açısından artı bir etki kazandıracağı düşünülerek, yeni nesil uzantılar tercih edilmemektedir. Fakat Google tarafından yeni nesil çıkarılan uzantıların SEO tarafında dezavantajlarını ortaya koyan bir açıklamada bulunmadığı gibi Google'ı da kendi içine alan Alphabet firmasının .XYZ uzantılı alan adı kullandığını da söylemek gerekiyor. Bu sebeple eğer, .com ve .net gibi jenerk domain uzantıları dolu olan alan adları için .blog, .tech, .xyz, .store gibi domain uzantılarını tercih edebilirsiniz. Bu nedenle eğer Blog siteniz için .blog, e-ticaret siteniz için ise .store gibi uzantıları arasından seçin yapmak aynı zamanda projeniz ile de bütünlük sağlayacak ve değer kazanmasını sağlayacaktır. 

- Marka ihlallerinden uzak durun

Domain satın alma işlemlerinizde, daha önce farklı firmalar ve kişiler tarafından alınmış markaları içeren alan adlarını almaktan uzak durun. Bu durum hem projeniz adına ayıracağınız zamanın ve bütçeye ayırdığınız paranın boşa gitmesine neden olabileceği gibi aynı zamanda marka ihlal davaları ile de ciddi cezalar almanıza neden olacaktır. 

 


Yemeksepeti.Com Domaini Uzatmayı Unuttu!Yemeksepeti.Com Domaini Uzatmayı Unuttu!
Saçma Domain'lerin fiyatlarını tahmin etme üzerine kurulu tarayıcı oyunuSaçma Domain'lerin fiyatlarını tahmin etme üzerine kurulu tarayıcı oyunu
Istanbul Havalimanı'nın domain için yaptığı şikayeti reddedildiIstanbul Havalimanı'nın domain için yaptığı şikayeti reddedildi

PAYLAŞ