Dokunmatik Ekranlı Sony Dualshock Geliyor - Haberler - indir.com

Dokunmatik Ekranlı Sony Dualshock Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-12 15:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

ABD Patent Ofisi’nden sızdırılan yeni bir patent içeriği Sony cephesine yönelik bazı yenilikleri ortaya çıkartıyor. Söz konusuz sızıntıya göre Sony’nin yeni bir dokunmatik ekran desteğine sahip DualShock oyun kolu üzerinde geliştirmeler yaptığı gözüküyor. Sony şirketi geçtiğimiz Ekim ayı ile beraber DualShock oyun kontrolcüsüne ait bir patenti üzerinde güncelleme gerçekleştirmişti. ABD patent ofisi tarafından belgeleri ortaya çıkan bu patente göre Sony’nin oyun konsolu olan PlayStation için yeni bir DualShock üzerinde dokunmatik ekranlı bir sistem getirmeyi planlıyor. Bildiğiniz üzere Sony’nin ilerleyen yıllarda PlayStation 5 oyun konsolunu da sunması beklenirken şimdi ortaya çıkan yeni kontrolcünün detaylarına göz atalım.

Dokunmatik Ekranlı Dualshock Geliyor

Bu ayın bedava playstation oyunlarıBu ayın bedava playstation oyunları

Patent dosyasında gözüken görsel dokunmatik ekranı net bir şekilde göstermiyor. Fakat patent metnine göre konsolun Dualshock kontrolcüsünde yer alan iki tuş takımı arasında kalan bir bölgede dokunmatik bir ekran sunacağı ifade ediliyor. Bu eklenecek olan dokunmatik ekran kısmının asıl amacının ise PlayStation arayüzü üzerinde daha fazla bir kontrol imkanı sunması bekleniyor. Ancak Sony’nin bu patent dosyası ile ortaya çıkan yeni PlayStation oyun kolunun hangi konsolu için piyasaya süreceği bilinmiyor. Dokunmatik ekranlı bir kolu PlayStation 4 serisi için bir alternatif şeklinde pazara girmesi bekleniyor.

PS4 Pro Yenilenerek Tekrardan Satışta

Diğer yandan ise PS4 ailesi yerine ilerleyen yıllarda tanıtılacak olan PlayStation 5 ile beraber var olan kol olarak piyasada olması bekleniyor. Dokunmatik ekrana sahip bir DualShock özellikle oyuncuları heyecanladırması bekleniyor. Fakat bu yeni dokunmatik ekran yüzeyinin PlayStation sisteminde nasıl bir deneyim sunacağı ve kullanıcılara ne gibi artılar sunacağı henüz bilinmiyor. Yakın zamanda Sony cephesinden bu yeni oyun kolunun resmileşmesi ve bu yönde çıkış tarihine yönelik de bilgilerin belli olması bekleniyor.


PlayStation Network'e Yeni Bir Özellik GeliyorPlayStation Network'e Yeni Bir Özellik Geliyor
Kasım ayının bedava olan PlayStation oyunları belli olduKasım ayının bedava olan PlayStation oyunları belli oldu
Sony PlayStation 4 Pro satışa sunulduSony PlayStation 4 Pro satışa sunuldu

PAYLAŞ