Doksanların kasıp kavuran oyunları - Haberler - indir.com

Doksanların kasıp kavuran oyunları

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-17 12:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Doksanlı yıllarda oyun sektörü bu kadar gelişmemiş olsa da dönemin oyunları oldukça ses getirmeyi başarmıştı. Doksanlı yılların en popüler oyunları hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Doksanlı yılların en iyi eski oyunları

Doksanlı yılların en oyunları listesinde; GTA, Driver, Fallout, Tomb Raider ve Worms Armagedon yer alıyor. Bunların yanı sıra retro savaş deneyimi yaşayacağınız Commandos ve Metal Gear Solid'de yer alır. Zaman zaman halae gündeme gelerek adından söz ettiren bu popüler oyunlar dönemin en çok oynanan oyunlarındandır. Doksanları en iyi oyunlarının detayları aşağıdaki şekildedir.

GTA

Adeta oyun dünyasının temellerini atan GTA, günümüzde dahi popülerliğini kaybetmiş değildir. Kendine özel bir dünyası olarak GTA, ilk oyunuyla 1997 yılında oyun severlerin karşısında yerini aldı. Serinin ilk oyunundan itibaren oyuncular için geniş bir açık dünya sunan GTA, aksiyon dolu anlar yaşamanızı sağlar. GTA oyununun temel özelliklerine bakıldığında çetelerle savaşma, suç örgütleri içerisinde ilerleme kat etmek için nefes kesen anlar yaşayabilirsiniz. Oyun ilk oyununda bu yana oldukça fazla oyuncu kitlesine sahip olmuştur. Ayrıntılı oyun dünyası, devam eden hareketlilik ve mücadele dolu bir deneyim için yaşatıyordu. Doksanlarda çıkan bu heyecan verici oyun devam eden serisi sayesinde günümüzde de halen popülerliğini devam ettirmektedir. 

Driver

GTA serisi 1997 yılında sunulsa da esasında serinin önünde yer alan en büyük engel ise grafik yapısıdır. Her ne kadar 1997 yılı için bu normal bir durum olarak karşılansa da 1999'a gelindiğinde GTA 2 çağın gerisinde kalan bir grafik yapısına sahiptir. Tam bu zamanda sunulan Dirver ise GTA'nın sunamadığı 3 boyutlu grafik ve açık dünya deneyimini sundu. Her ne kadar GTA kadar geniş çaplı bir oyun olmasa da çetenin için girmeye çalışan bir ajansın hikayesine odaklanacaksınız. Kocalama sahneleri içerisinde hayatta kalmaya yönelik hareket etmeniz gerekiyordu. Geliştirici şirket Ubisoft, atari gibi şirketlerin işin içinde olduğu ve kısa bir süre içerisinde oyuncuları kendine çeken 2000 yılında Drivers 2 ile yeniden popüler olmayı başardı. 

Fallout

Fallout, ilk olarak 1997 yılında oyunseverlerin beğenisine sunuldu. Esasında ilk olarak fantastik rol yapma oyunu vardı. O zamanların Baldur’s Gate ya da Diablo gibi örneklerine göre Interplay ekibi gelecekte yani 2161 yılında geçen ve nükleer bir felaket sonrası hayatta kalmaya çalışan insanlığı konu ediniyor. Fallout serisi, Bethesda tarafındandeğil aslında Interplay Entertaiment tarafından geliştirdi. Hatta öyle ki oyuna fikrini veren Wasteland oyununu da bu stüdyo 1988 yılında geliştirilmiştir. Bilindiği üzere Wasteland aynı zamanda Fallout 3 oyununda başkent konumunda.

Tomb Raider

Tomb Raider, bugün benzerlik gösteren oyunları olsa da doksanlı yıllarda pek de örneğine rastlanan bir hikaye değildi. Kamera açısı bakımında üçüncü göz kullanan bu oyun, yapısını FPS türü önem kazanmasına rağmen değiştiremedi. Tomb Raider oyununda ana karakter oldukça önemlidir. İlk çıkan oyunun grafik tasarımları yetersiz gelse de 1996 yılında çıkan serinin devam oyununun 3 boyutlu oluşu oldukça etkileyicidir. 

 





PAYLAŞ