Doğru sanılan Instagram yanlışları - Haberler - indir.com

Doğru sanılan Instagram yanlışları

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-14 07:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu Instagram popülerlik elde ederken aynı zamanda çeşitli şehir efsanelerini ve doğru olduğu düşünülen yanlışları da beraberinde getirmiştir. Bazı kullanıcılar bu efsanelerin gerçek olduğuna inandıkları için platformun özelliklerinden tam anlamıyla faydalanmaktan geri kalabiliyorlar. Maalesef ki platformun tüm özelliklerinden sorunsuz bir şekilde faydalanmak için bu yanlışlardan uzak durmak gerekiyor. Aslında doğruluğu olmayan Instagram yanlışlarını sizin için derledik, konu hakkında bilgi almak için yazımızı okumaya devam edin. Instagram, bildiğiniz üzere onlarca özelliğe sahip olan bir platform. Buna rağmen bazen ortaya atılan özellikler de gerçeği varmış gibi değerlendirilerek efsaneleşiyor. Efsaneleşen yanlışlar aşağıdaki şekildedir. 

Instagram ile ilgili doğru olduğuna inanılan yanlışlar

Instagram insanları habersiz banlıyor

Instagram'ın uygun olmadığını düşündüğü bir hesabı yasaklama uygulamasına Shadowbanning adı verilir. Bu uygulama bir efsaneden ibarettir. Bu yasaklama ile beraber, kullanıcılar yasağın farkında olmaz gönderi paylaşmaya devam ederler fakat gönderiler hiç bir kullanıcıya ulaşmaz. İşin gerçeğine bakacak olursak, Instagram Shadowbanning adlı uygulamanın gerçek olmadığını açıkladı. Yani gönderi esnasında çok fazla hashtag kullanmak veya başka herhangi küçük ihlallere karışmak hesabınızın banlanmasını sağlamaz. Instagram, kullanıcılarını durduk yere ya da basit görülecek durumlar karşısında banlamaz. Yani kullanıcılar hesaplarını gönül rahatlığı ile kullanabilirler. 

Her marka hashtaginin yasal sahibidir

Bu konu ile ilgili olan efsane ise Instagram'da markanız adına oluşturduğunuz etiket sizin özel mülkünüz olmasıdır. Söz konusu bu etiketi kullanan diğer hesaplara karşı yasal işlem başlatma hakkına sahip olursunuz. Fakat bu bir yalandır. İşin gerçeği ise sosyal medya etiketinizin size ait olmadığını öğrenmek sizi şaşırtabilir. Instagram'da yayınladığınız her şey web sitenin mülküdür. Yani platformda yaptığınız hiç bir şey size ait değildir. 

Ticari hesaplar popülerliğinizi düşürür

Bu konu hakkında da efsaneleşen durum, kişisel hesabınızın yanı sıra aynı zamanda ticari bir hesap da kullanıyorsanız içerik yayınlarken hesaplar arası geçiş yaptığınızda sitede genel görüntülenmenizin düştüğüdür. Olayın gerçeği ise, Instagram, kullanıcıların tüm kişisel ve ticari hesaplarını takip eder ve her iki hesabın da değeri aynı ölçüdedir. Instagram'da hem ticari hem de kişisel hesap açarak bu hesaplar arasında geçiş yapmanız hesabınızın değerinin düşmesine sebep olmaz. Yani bu durum bir şehir efsanesi olup Instagram tarafından doğruluğu yoktur. 

Çok fazla hashtag kullanmak kötü bir şeydir

Instagram üzerinde paylaşım yaparken gönderilerinizin altına çok fazla hashtag kullanmak kötü bir şey değildir. Bir diğer şehir efsanesi haline gelen olay da tam olarak budur. Çok fazla hashtag kullanmak insanları gönderiden uzaklaştırır ve Instagram'ın arama algoritmasının içeriğinizi spam olarak işaretlemesini sağlar. Bu tamamen gerçekliği olmayan bir durumdur. İşin gerçeği ise, gönderilerinizde ne kadar çok etiket kullanırsanız o kadar iyidir. Elbette ki limiti aşmamak şartıyla. Etiket konusunda dikkat edilmesi gereken husus ise içeriğiniz ile etiketin ilişkili olmasıdır. Aksi halde Instagram'ın arama motoru algoritmasına göre içeriğinizin görünürlüğü düşecektir.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ