Doğru Kripto Para Yatırımı Nasıl Yapılır? Güvenilir Borsa Nasıl Seçilir? - Haberler - indir.com

Doğru Kripto Para Yatırımı Nasıl Yapılır? Güvenilir Borsa Nasıl Seçilir?

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-22 06:00:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Kripto Para

Son zamanlarda kripto para ve Bitcoin benimsenmesinin artması, yatırımların büyümesi, kurumların bu alana akın etmesi ve fiyatların yükselmesi ile doğru yatırım yapmak ve güvenilir platformları tercih etmek de önem kazandı. Peki, yatırım yaparken nelere dikkat edilmeli ve güvenilir kripto para borsası nasıl seçilir?

Yatırım Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yatırımcılar, sadece Bitcoin ya da kripto para yatırımı yaparken değil herhangi bir varlığa yatırım yaparken de öncelikle kulaktan dolma bilgilerle hareket etmemeli. Yatırım yapılacak varlığın tanınması, araştırılması ve kapsamlı incelemelerin ve analizlerin yapılması oldukça önemli bir nokta olarak karşımıza çıkıyor. 

CoinTürk adlı web sitesinde de belirtildiği gibi kripto para yatırımı yaparken ister Bitcoin olsun ister altcoin’ler olsun yatırım yapılacak varlığın araştırılması büyük önem taşıyor. Bu noktada yatırımcılar kripto para projesinin arkasındaki ekibi, kripto para projesinin amacını, kripto paranın teknik ve temel analizlerini, uzman isimlerin proje ile ilgili yorumlarını ve kripto paranın geçmiş hareketlerini incelemeli. 

Buna ek olarak genel anlamda yatırımın nasıl yapılması gerektiği, yatırım yaparken psikoloji kontrolünün nasıl olması gerektiği gibi durumlara da önem verilmeli. Bu noktada tecrübeli yatırımcıların deneyimlerinden faydalanılabilir. Örneğin; birçok tecrübeli yatırımcı genel kanının aksine yükseliş yaşanırken değil düşüş dönemlerinde satın alım yapılması gerektiğini ifade ediyor.

Öte yandan yatırım yapılan varlığın düşüşe geçmesi halinde yatırımcıların sakin kalmasının ve psikolojilerinin sağlam olmasının da büyük önem taşıdı belirtiliyor. Ayrıca kar elde edilirken daha fazla kazanma hırsına kapılmadan kar toplanması gerektiği ve hırslara yenik düşülmemesi gerektiği de verilen tavsiyeler arasında yer alıyor. 

Burada kar realizasyonu ve zarar realizasyonu kavramlarına da değinmek gerekiyor. Bir varlığa yatırım yaptıktan sonra yatırıma konu olan varlık düşse de yükselse de satış yapılmadıktan sonra karın ya da zararın gerçek anlamda oluşmadığını belirtmekte fayda var. Yükseliş dönemlerinde karın alınması “kar realizasyonu” olarak nitelendirilirken benzer şekilde düşüş dönemlerinde atış yapılması da “zarar realizasyonu” olarak değerlendiriliyor. 

Bunların yanında yatırımcıların, yatırım stratejilerini belirleyerek yatırım yapmaları da önem taşıyor. Yani yatırımcı kısa vadeli yatırımlar mı yapmak istiyor yoksa orta ya da uzun vadeli yatırımlar mı yapmak istiyor öncelikle buna karar vermeli. Genel yatırım koşullarında kısa vadeli yatırımlar genellikle 1 aya kadar olan, orta vadeli yatırımlar genellikle 1 ile 5 yıl arasında olan ve uzun vadeli yatırımlar ise 5 yıldan uzun süreli olan yatırımlar olarak değerlendiriliyor.

Ancak kripto para ekosistemi sıklıkla kripto para haberleri ve Bitcoin haberlerinde de değinildiği gibi diğer piyasalara göre daha volatil. Bu sebeple kripto paralarda kısa vadeli yatırımlar genellikle 2 haftaya kadar olan orta vadeli yatırımlar 1 yıla kadar olan ve uzun vadeli yatırımlar 1 yıldan daha uzun süreli yatırımlar olarak değerlendiriliyor. 

Dolayısıyla yatırımcı kısa vadeli bir yaklaşım benimserken eğer uzun vadede artış beklenen bir kripto para birimine yatırım yapıyor bu noktada hayal kırıklığı yaşayabiliyor.

Güvenilir Borsa Nasıl Seçilir?

Kripto para ekosistemi yeni bir alan olduğu için suiistimal etmek isteyenler de çok oluyor. Ama burada en eski sistemlerinde bile suiistimal edilebildiğini ve zaman zaman güvensizliklerin oluştuğunu belirtmek gerekiyor.

Yatırımcı kripto para borsası seçerken de yatırım yapılacak varlığı araştırdığı gibi borsaları da araştırmalı. Borsanın arkasında bulunan ekibin güvenilirliği, kullandığı güvenlik önlemleri, likiditesi, kullanıcıların yorumları bu noktada önem taşıyor.

Bunlara ek olarak kullanıcılar, borsanın destek hizmetlerini, borsada listelenen kripto para birimleri, yaşanan ya da yaşanacak saldırılarda alınan ya da alınacak önlemler gibi konuları da borsa seçerken göz önünde bulundurulmalı. Güncel Bitcoin fiyatlarını bu sayfadan takip edebilirsiniz: https://coin-turk.com/bitcoin-fiyati





PAYLAŞ