Dogecoin rekorunu yeniledi! - Haberler - indir.com

Dogecoin rekorunu yeniledi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-05 11:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Dünyanın popüler platformlarından Twitter, ateşlemesi ile hızla yükselmeye devam eden Dogecoin bugün içerisinde yeni bir rekora imza atmayı başardı. Coinler arasında değer sıralamasına bakıldığında dördüncü sırada olduğu ortaya çıktı. 

75 milyar dolar barajı geride bırakıldı

Esasında bir şaka olarak ortaya çıka ancak sonrasında ise bir meme'e dönülen Dogecoin (DOGE) sık sık yeni rekorlarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Üzerinde Shiba Inu cinsinde bir köpeğin yer aldığı bu kripto para hızlı bir şekilde 75 milyar dolar barajını geride bırakarak Ripple'ın önüne geçmeyi başardı. CoinMarketCap'in tarafından hazırlanan sıralamaya göre Bitcoin, Ethereum ve Binance Coin'in ardından dünyanın en değerli 4. coin'i oldu. 

Dogecoin (DOGE) nedir, nereden, nasıl alınır?Dogecoin (DOGE) nedir, nereden, nasıl alınır?

Elon Musk, Dogecoin'in önemli destekçilerinden

Özellikle de Twitter platformu üzerinden sürekli anılan coin'in en büyük destekçileri arasında Elon Musk yer alıyor. Elon Musk'a bu konu ile ilgili olarak birkaç kez dava açıldı ancak dünyanın en zengin ikinci kişisi olarak Twitter'da sık sık DOGE ile ilgili paylaşımlar yapmaktan da geri kalmıyor. Son günler içerisinde ise yükselişine de destek veren tweet'ler paylaşan Musk'ın düşüncelerine göre Dogecoin'in geleceği oldukça umut vaat edicidir. 

Dogecoin'in başka destekçileri de var

Son dönemler içerisinde milyarder Mark Cuban da Dogecoin'e destek vermeye başlamıştı. Cuban'ın Dogecoin'i desteklemesinin sebebi ise Dogecoin'in bir para birimi olarak en uygun kripto para şeklinde anılıyor olmadır. Dogecoin, herhangi bir üretim sınırlaması olmayan, yani arzı sınırsız bir kripto para birimidir. Bu sebeple de birçok kişi Dogecoin'i bir balon olarak görmektedir. Balon olarak görenlere göre ise Dogecoin asla 1 doların üzerine çıkmayacak. Ancak piyasanın şu an için gidişatı da farklı görünüyor. Dogecoin yalnızca 1 hafta içerisinde 0.25 dolar seviyesinden 0.57 dolar seviyesine geldi ve tırmanışına hızla devam ediyor.

 


Dogecoin, tüm zamanların en yüksek değerine eriştiDogecoin, tüm zamanların en yüksek değerine erişti
Dogecoin nedir?Dogecoin nedir?
Dogecoin alabileceğiniz yerli kripto para uygulamalarıDogecoin alabileceğiniz yerli kripto para uygulamaları

PAYLAŞ