Dogecoin nedir? - Haberler - indir.com

Dogecoin nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-27 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Son dönemlerde Elon Musk sayesinde herkesin dikkatini çekmeye başlayan kripto para birimi Dogecoin hakkında bilmeniz gerekenleri sizin için kaleme aldık.

2013 senesine aslında şaka amaçlı olarak geliştirilen Dogecoin, son dönemlerin en çok konuşulan kripto para birimlerinden biri haline geldi. Elon Musk'ın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar sonrasında büyük bir yükselişe geçerek son dönemlerin en çok ilgi gören coinlerinden biri arasına girdi.

Kripto paralar Google ve Samsung tarafından kabul görülebilirKripto paralar Google ve Samsung tarafından kabul görülebilir

Durum böyle olunca Dogecoin kripto para borsasıyla ilgilenen pek çok kullanıcının dikkatini çekti. Bu durumda kullanıcılar "Dogecoin nedir?" ve "Dogecoin nasıl alınır?" gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte bizde merak edenlerin aklındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmak için Dogecoin hakkındaki sorulara açıklık getirmeye çalıştık.

Dogecoin nedir?

Dogecoin 2013 yılında Portland, Oregon'da bir yazılımcı olan Billy Markus tarafından geliştirilmiştir. Sembolü Ɖ ve kısaltması DOGE olan popüler kripto para biriminin logosu Shiba Inu cinsinden esinlenilerek tasarlanmıştır. Şaka amaçlı geliştirilmesine karşılık büyük bir popülarite kazanan Dogecoin için ilk olarak 100 milyar adet sınırı getirilmiş fakat bu sınır sonradan kaldırılmıştır.

Bitcoin, 48 Bin Doları geride bıraktı

Dogecoin nasıl alınır?

  • Adım 1: Dogecoin satın alabileceğiniz kripto para borsalarından birine giriş yapın.
    • Yerli ve yabancı kripto para borsalarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
  • Adım 2: Bu sitelerden birinde hesap oluşturun ve hesabınızı kimlik bilgileriniz ile onaylayın.
  • Adım 3: Oluşturduğunuz hesaba bakiye yükleyin.
  • Adım 4: Dogecoin'i ilgili kripto para borsasında aratın ve satın alın

Adım 1: Dogecoin satın alabileceğiniz kripto para borsalarından birine giriş yapın

Dogecoin satın almak için de bir aracı kuruma ihtiyacınız bulunmakta. Bu noktada dikkat etmeniz gereken tek unsur a, üyelik oluşturacağınız kripto para borsasının Dogecoin'i listeleyip listelemediği.

Adım 2: Bu sitelerden birinde hesap oluşturun ve hesabınızı kimlik bilgileriniz ile onaylayın

Kaydolurken adınız, doğum tarihiniz ve adresiniz gibi bilgileri vermeniz gerekmekte. Hatta bazı borsaların doğrulama kimlik fotoğrafı göndermeniz de istenir. Her platformun doğrulama koşulları ve süreci farklıdır.

Adım 3: Oluşturduğunuz hesaba bakiye yükleyin

Hesabınıza 'Yatırma' bölümüne gidin ve yatırmak istediğiniz tutarı girerek para yatırabilirsiniz. Bunun için banka hesabınızdan havale yapabileceğiniz gibi Papara gibi alternatif uygulamaları da kullanabilir ya da doğrudan banka veya kredi kartınız üzerinden işlem gerçekleştirebilirsiniz

Adım 4: Dogecoin'i ilgili kripto para borsasında aratın ve satın alın

Para yatırma işleminin ardından yapmanız gereken  Dogecoin veya DOGE araması yapın ve miktar girdikten sonra ödeme bilgilerini onaylamak. Eğer banka kartı ya da kredi kartı kullandıysanız 3D doğrulama sistemini kullanmanızı öneririz.

 


Türkiye kripto para kullanımında dördüncü sıradaTürkiye kripto para kullanımında dördüncü sırada
Paycell ile kripto para alıp satılabilecekPaycell ile kripto para alıp satılabilecek

PAYLAŞ