Dogecoin, bir kez daha dipte! - Haberler - indir.com

Dogecoin, bir kez daha dipte!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-22 14:15:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Kripto para piyasası her zamanki  gibi hareketli günler geçiriyor. Yasaklanma haberleri Bitcoin ve Dogecoin gibi para birimlerinin düşüş yaşamasına sebep oldu. 

Kripto para dünyasında dalgalanmalar halen devam ediyor. Bir yandan El Salvador gibi ülkeler kripto para kullanımını yaygınlaştırırken, bir yandan da Çin gibi ülkeler yasaklama haberleriyle gündemde yerini alıyor. Bu durum, sanal para birimlerinin günden güne farklı şekillerde seyretmeye devam ediyor. Ne yazık ki son zamanlar içerisinde durum pek de iyi değildir. Peş peşe gelen yasak haberler Bitcoin ve diğer popüler kripto para birimlerinin "belini büktü" demek hiç de yanlış olmayacaktır. Adeta bir espri olarak başlayan Dogecoin, son zamanlarda dibi gördü. 

DOGEcoin aya gidiyor!DOGEcoin aya gidiyor!

Dogecoin yüzde 25 değer kaybetti

İnternette bir espri olarak adından söz ettiren Dogecoin, Elon Musk tarafından keşfedilmesi ile beraber hızla büyümeye başladı. Bir yıldan kısa bir süre içerisinde neredeyse sıfırdan 0.72 dolara kadar çıkan bu popüler kripto para birimi rekor üstün rekor kırmayı da başardı. Fakat son zamanlar içerisinde yaşanan gelişmeler her kripto parada olduğu gibi Dogecoin'in de etkilenmesine sebep oldu. 24 saat içerisinde oldukça güçlü bir değer kaybı yaşayan kripto para birimi, 2.51 seviyesinden 1.40'a kadar düştü. Yine kısa bir süre içerisinde kendini toplamayı başaran Dogecoin yeniden 1.80 civarına çıkmayı başardı. Fakat bu yükselme ile beraber yüzde 22'lil bir değer kaybu yaşanmasının da önüne geçilemedi. 

Dogecoin'in düşmesine sebep olan nedir?

Esasında bu durumun pek çok sebebi vardır. Fakat en popülerlerinden biri Çin Halk Bankası'nın aldığı yeni kararlar doğrultusunda bir düşüş durumu gözlemlendi. Uzun bir zamandır kripto para birimlerine karşı duruşuyla bilinen Çin Halk Cumhuriyeti, sanal para ticaretinin normal finansal düzeni bozduğunu ve insanların da mülk haklarının ihlal edildiğini dile getirerek Bitcoin, Dogecoin ve benzeri para birimlerine karşı finans kuruluşlarını uyardı.

Kripto para birimlerine karşı olan ciddi bir darbe olarak değerlendirilen bu durum, oldukça önemli düzeyde bir düşüşe sebep oldu. Piyasada bulunan tüm para birimleri değer kaybederken, Bitcoin en çok etkilenen isimlerden oldu. 37 bin dolar seviyesinden işlem gören BTC, söz konusu bu açıklamaların ardından 32 bin dolara düştü.

Düşüş ile ilgili sosyal medyadan gelen tepkiler

Dogecoin piyasasındaki düşüş, yatırımcıların tepki göstermesine sebep oldu. Dogecoin ve benzeri kripto para birimlerine yatırım yapan kullanıcılar, düşüş karşısındaki tepkilerini esprili bir dille belirtti. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 


SpaceX'de DOGEcoin ile ödeme almaya başlıyorSpaceX'de DOGEcoin ile ödeme almaya başlıyor
Goldman Sachs yöneticisi Dogecoin'den milyonlar kazanıp istifa ettiGoldman Sachs yöneticisi Dogecoin'den milyonlar kazanıp istifa etti
Elon Musk Dogecoin'in değişmesini istiyorElon Musk Dogecoin'in değişmesini istiyor

PAYLAŞ