DOGEcoin aya gidiyor! - Haberler - indir.com

DOGEcoin aya gidiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-10 09:31:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Kripto Para

Son dönemlerin en çok konuşulan kripto para birimi olan Dogecoin aya gitmeye hazırlanıyor.

Elon Musk, son aylarda kripto paralar ile çok yakından ilgilenirken, özellikle sosyal ağlarda Dogecoin ile ilgili yaptığı açıklamalarıyla kripto paranın yüksek bir değere ulaşmasını sağlamıştı. Tüm bunlar her ne kadar canlı yayın programı ile tam ters bir etki yaşamış olsa da Dogecoin ve Elon Musk yeniden gündeme gelmeyi başardı.

Dogecoin rekorunu yeniledi!Dogecoin rekorunu yeniledi!

Elon Musk'ın bir diğer şirketi olan SpaceX, Geometric Energy Corporation adlı bir firma ile özel bir anlaşma yaptı. Uzay araştırmaları ile ilgili yeni bir uydu geliştiren Geometric Energy Corporation, kutu büyüklüğündeki uydunun uzaya gönderilebilmesi adına SpaceX’i tercih etti.

İsmi DOGE-1 oldu

Gönderilecek olan özel uydu DOGE-1 olarak adlandırılırken, durumun bu kadar çok ilgi çekmesinin bir diğer nedeni tüm finansmanın Dogecoin ile karşılanacak olması. Şaka amaçlı olarak piyasaya çıkmış olmasına karşın şu anda ödeme sistemlerinde dahi kendine yer bulan Dogecoin, bu gelişmeyle birlikte  yükselişte geçebilir. Kısa sürede yaşanan yükseliş nedeniyle RobinHood gibi tüm dünya genelinde kullanılan pek çok alım satım uygulamasının çökmesine neden olan Dogecoin, görünen o ki gündeme gelmeye devam edecek.

2022’de yola çıkıyor!

Geometric Energy Corporation ve Space X anlaşması doğrultusunda Falcon 9 roketi  ile birlikte aya  gönderilecek olan DOGE-1 için öngörülen tarih 2022 yılının ilk çeyreği. Bu tarihe kadar hem uydu hem de SpaceX geliştirmeleri sürecek. Ay yörüngesinde bilgi toplayacak olan yeni uydu, Geometric Energy Corporation tarafından yapılacak uzay çalışmalarına katkı sağlayacak. 

Kendine Dogebabası demişti

Çıktığı televizyon şovunda beklentileri karşılamaması nedeniyle özellikle sosyal medyada çok ciddi eleştiriler ile karşı karşıya kalan Elon Musk tarafından Dogecoin için yeni bir gelişmenin yaşanması oldukça dikkat çekti. Zira bugüne kadar Dogecoin ile gerçekleşmeyen bir finansman, bir uzay projesi ile birlikte gerçekleşecek.  Ancak çoğu sosyal medya kullanıcısı bu gelişmeyi yeni bir reklam olarak değerlendirdi.

Gerekçesi tam olarak bilinmese de Dogecoin için dalgalanmaların bir süre daha devam edeceği net bir şekilde görülüyor Konu ile ilgili sessizliğini korumaya devam eden Elon Musk ise yaptığı bu hamle ile birlikte kripto paranın yeniden yükselişe geçmesine neden olabilir. 


DOGE, Elon Musk'ın SNL yayını ile sert düştü! DOGE, Elon Musk'ın SNL yayını ile sert düştü! 

PAYLAŞ