Dizüstü bilgisayarlar için ilk çeyrek sonuçları açıklandı     - Haberler - indir.com

Dizüstü bilgisayarlar için ilk çeyrek sonuçları açıklandı    

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-14 09:31:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Strategy Analytics tarafından paylaşılan yeni rapor, dizüstü bilgisayar sektöründeki son durumun öğrenilmesini sağladı. Rapora göre, Apple 2021 yılının ilk çeyreğinde tahmini 5,7 milyon dizüstü bilgisayar satarak satışlarında ciddi bir yükseliş yaşadı.

2021, pandemi ile birlikte başlayan uzaktan eğitim ve çalışma süreciyle birlikte teknolojiye olan ilgiyi arttırdı. Markaların hemen hemen hepsi, geçtiğimiz yıldaki çeyrek rakamlarının üzerine çıkmayı başardı. Bu alanın kuşkusuz en çok tercih edilen cihazları dizüstü bilgisayarlar. Sektöre yönelik Strategy Analytics tarafından yayınlanan yeni bir rapor ise sektör hakkında pek çok veriye ulaşılmasını sağladı.

Epic Games dizüstü bilgisayarlarda pilleri sömürüyorEpic Games dizüstü bilgisayarlarda pilleri sömürüyor

Dizüstü bilgisayarlar için ilk çeyrek sonuçları nasıl?

İlk çeyrek sonuçlarına göre ilk sırada Lenovo yer aldı. Dizüstü sektöründe önemli bir atılım gerçekleştiren marka hem iş hem de oyun sektöründe sunduğu modelleriyle büyük bir ilgi gördü ve bu durum da satışlara doğrudan yansıdı. Satışlarını % 94 oranında arttırmayı başaran Apple dahi listede ancak dördüncü olabildi Dell Lenovo'nun ardından gelen markalar HP, Dell ve Apple şeklinde olurken üç şirket de çeyrek boyunca 10 -16 milyon dizüstü bilgisayar sattı. Apple'ın bu çeyrekteki satışları 5,7 milyon olarak açıklandı. Bir önceki çeyrekte ise satışlar 2,9 milyon olarak açıklanmıştı. Bu bakımdan 2021 ilk çeyreğinde yüzde 94 artarken güçlü büyüme, evden çalışma nedeniyle Mac talebinden kaynaklanıyor. Apple'ın pazar payı geçen yıl yüzde 7,8 olurken, yeni çeyrekte yüzde 8,4'e yükseldi. Lenovo ve HP, eğitim sektöründe güçlü bir büyüme kaydeden Chromebook'ların yanı sıra Windows işletim sistemli dizüstü bilgisayarlarıyla pazar liderliğini sürdürdü.

Sektördeki dengelerde son durum ne?

İlk çeyrek raporları ile birlikte sektördeki son durum da netlik kazandı. Toplam dizüstü bilgisayar sevkiyatları yüzde 81 artış gösterdi. Artış ile birlikte Lenovo ve HP pazar payı düştü. Diğer markaların pazar payı ise arttı. Son güncelleme ile birlikte markaların 2020 ve 2021’in ilk çeyreğinde pazar payları şöyle oluştu;

Marka

2021 ilk çeyrek

2020 ilk çeyrek

Lenovo

23.9

23.5

HP

22.6

21.3

Dell

14.6

19.2

Apple

8.4

7.8

Acer

7.2

6.7

Diğerleri

23.2

21.4




Huawei Kirin işlemcili dizüstü bilgisayarların fiyatlarını açıkladıHuawei Kirin işlemcili dizüstü bilgisayarların fiyatlarını açıkladı

PAYLAŞ