Dizüstü bilgisayar seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor? - Haberler - indir.com

Dizüstü bilgisayar seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-10 14:00:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Fiyatların oldukça yükseldiği dizüstü bilgisayar sektöründe yeni bir cihaz satın alırken satın alımlarda doğru kriterlere ve özelliklere yönelerek daha iyi bir bilgisayara sahip olabilirsiniz. “Dizüstü bilgisayar seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor?” konusunda destek arayanlar aşağıdaki önerilere göz atabilir. 

Kullanım amacını belirleme 

Yeni bir bilgisayar ya da teknolojik cihaz almadan önce her zaman için önemsenmesi gereken konulardan bir tanesi kullanım amacıdır. Dizüstü bilgisayarın iş mi yoksa günlük hayatta standart tarayıcı işlerini yapmak için mi kullanacağınız oldukça önemli. Giriş, orta ve üst seviye gibi üç farklı seviyede üretilen modellerin her biri, farklı bir kullanıcı kitlesine hitap etmektedir. Bu nedenle öncelikle kullanım amacının belirlenerek gerekli olan özelliklerin mutlaka ortaya çıkarılması gerekmektedir. 

Çalışma alanınız sabit mi yoksa değişken mi?

Modeller için kriterlerin belirlenmesi aşamasında çalışma alanı da mutlaka değerlendirilmeli. Elektrik bağlantısına sürekli erişimin olmayacağı durumlarda, batarya performansı ön plana çıkacaktır.  Bu nedenle de eğer sürekli dışarıda vakit geçiriyorsanız ve elektriğe ulaşma imkanınız kısıtlıysa batarya gücü ile sizi gün boyunca idare edecek modeli seçmelisiniz.

Mobil çalışma alanları sahip olacak kişiler için batarya süresi kadar dikkat edilmesi gereken bir diğer detay ise hafiflik ve boyutlardır. Çok ağır bir bilgisayar taşımada ciddi sorunlar ve sağlık problemlerine yol açabilir. Aynı zamanda boyutları çok büyük olan bilgisayarlar da her zaman her yerde kullanmak için uygun olmayabilir. Bu nedenle mobil bilgisayar kullanımı ön planda tutuluyorsa mutlaka ince ve hafif modellerden yana tercih yapılmalıdır. Tercih edeceğiniz segment ne olursa olsun bu kriterlere uygun bir bilgisayar bulmak mümkün. 

Oyun oynamak vazgeçilmez mi?

Eğer bilgisayarınızda iş ya da diğer işlerinizi yaptıktan sonra oyun oynamayı da tercih ediyorsanız yapmanız gereken oyun bilgisayarları arasından bir seçim yapmak. Giriş ve orta segment bilgisayarlardan alınabilecek oyun performansı, oldukça düşük kalacaktır. Bununla birlikte soğutma açısından özel olarak üretilen oyun bilgisayarları, istenilen performansı sağladığı gibi bilgisayarı da korumaktadır. Üst segment bilgisayarlar arasından yapacağınız seçim ile oyun oynayabileceğiniz gibi bilgisayardaki tüm işlerinizde yüksek performans ve verimlilik alabilirsiniz.

Dayanıklılık ne kadar önemli?

Standart bir dizüstü bilgisayar satın almak isteyenlerin karşısına çok fazla seçenek çıkacaktır. Farklı markalar, markaların aynı seri içerisinde sunduğu birbirinden farklı modeller, sahip olduğu özellikler ile birbirinden ayrılır. Bu ayrımda en önemli noktalardan bir tanesi de dayanıklılıktır. Uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz, performans ve verimlilik konusunda kayıp yaşamak istemediniz bir bilgisayara sahip olmak istiyorsanız mutlaka dayanıklılık konusunda gerekli önlemlerin alındığı ve yüksek dayanıklılığa sahip malzemelerden yapılmış bilgisayarlara yönelmelisiniz.

Yorumları ihmal etmeyin

Seçeneğin çok olması, kullanıcıların tüm kriterlerine uyan birbirinden farklı model ile karşılaşmasına neden olabilir. Bu durumlarda bilgisayarlar arasından daha kapsamlı bir analiz yapılması uygun olacaktır. Artık Hemen hemen tüm e-ticaret mağazalarında ya da teknoloji sitelerinde ürünleri ile ilgili kapsamlı incelemeler yapılmaktadır. Bu sayede kişilerin mevcut modellerde öne çıkan özellikleri ve dezavantajları öğrenmesi, daha fazla bilgi sahibi olması koladır.

Tüm bu kriterler ve öneriler doğrultusunda karar vermeniz çok daha kolay ve uygun olacaktır.





PAYLAŞ