Distimo Mobil Uygulama Mağazaları 2013 Raporu Yayınlandı - Haberler - indir.com

Distimo Mobil Uygulama Mağazaları 2013 Raporu Yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-06 16:51:37
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Mobil uygulama mağazalarının raporlarına ait uygulama raporlarını hazırlayan ve mobil uygulama geliştiricilerinin uygulamalarını ölçümlemek için kullandığı Distimo, 2013 yılı için mobil uygulama mağazalarını analiz ettiği rapor sonuçlarını yayınladı.

Distimo'nun yayınladığı raporda dikkat çeken ilk bilgi mobil uygulamaların gelir modelleri oluyor. Distimo verilerine göre ''freemium'' modeli 2013 yılında mobil uygulama geliştiricileri arasında en çok tercih edilen modellerden birisi olarak belirlenmiş durumda. Bu gelir modelini baz alarak yeni uygulama geliştiren kişi ya da şirketler freemium modelini çoğunlukla tercih etmişler. Bunun yanı sıra ''ücretli uygulama'' modeli ise yine geliştiriciler arasında önemli bir kazanç yolu olarak görünmektedir. Ancak ''freemium'' modeli gelir elde edilen ve en çok kazandıran model olarak belirlenmiş durumda.

2013 yılından büyüme gösteren mobil pazarlarda ise Asya mobil uygulama pazarının hızlı bir büyüme gösterdiğini görüyoruz. Dünya üzerinde en fazla büyüme gösteren 3 uygulama pazarında ülke olarak Güney Kore %759, Çin %280 ve Japonya %245 oranlarında büyüme sağladıklarını ve uygulama geliştiricilerinin en fazla gelir elde ettikleri ülkeler ise Amerika, Japonya, Güney Kore, Çin, İngiltere, Avustralya, Almanya, Kanada, Fransa ve Rusya olarak açıklanmış.

Distimo'da yayınlanan rapora göre şirket bazında uygulama mağazalarının pazar paylarında Haziran 2013'ten bugüne kadar Google Play'in %7' lik artış sağlayarak pazar payını %37'ye, Apple'ın ise %63'e gerilediği gözlemleniyor. Ayrıca Kasım ayı içerisindeki herhangi bir günde Google Play Store ve Apple App Store'da en fazla kazanç sağlayan 200 uygulama üzerinde yapılan analizde günlük gelir toplamının Apple App Store'da yaklaşık 18 milyon dolar, Google Play Store'da ise 12 milyon dolar olduğu açıklandı.

Geçen yılın verilerine göre Apple App Store 2012 yılı için 15 milyon dolar, Google Play Store ise 3.5 milyon dolar gelir toplamına ulaşmış. 2013 verileri ile 2012 verilerini kıyasladığımızda gelir bakımından Google Play Store'un daha fazla yol kat ettiğini ve gelirlerini katladığını görebiliriz.

Apple tarafından açıklanan ve bizim yayınladığımız ''2013'de En Çok İndirilen iOS Uygulamaları'' başlıklı yazımıza buradan ulaşabileceğiniz gibi Distimo' nun yayınladığı raporun tamamına da buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.





PAYLAŞ