Disney yayın akışı yetkilisi Kevin Mayer TikTok CEO'su olmak için istifa etti - Haberler - indir.com

Disney yayın akışı yetkilisi Kevin Mayer TikTok CEO'su olmak için istifa etti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-20 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Disney yöneticisi Kevin Mayer görevinden ayrılarak, popüler video paylaşım uygulaması olan TikTok’un CEO’su ve ByteDance’nin de operasyon sorumlusu oldu.

Disney'in yayın işlerinin önde gelen isimlerinden Kevin Mayer, görevinden ayrılarak TikTok'un yeni CEO'su oldu. Ayrıca Mayer artık TikTok, Musical.ly, Toutiao, BuzzVideo, Vigo Video gibi uygulamaların sahibi olan ByteDance'te de operasyon sorumlusu olarak görev alacak.

TikTok'un sahibi Bytedance akıllı telefon piyasasına girdi!TikTok'un sahibi Bytedance akıllı telefon piyasasına girdi!

Disney CEO'su Bob Chapek, konuyla ilgili, "Kevin son yıllarda doğrudan tüketiciye yönelik işlerimizin başında yer alarak yıllar boyunca şirketimiz üzerinde olağanüstü bir etki bıraktı." Açıklamasını yaptı. Bir süreliğine işlere ara verecek olan Kevin Mayer, TikTok ve ByteDance’deki yeni görevlerine 1 Haziran’da başlayacak.

Kevin Mayer ByteDance'ye transfer oldu

Konuyla ilgili ByteDance şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre KEvin Mayer kurumsal gelişim ve küresel gelişimi sağlamaktan, kamu işlerinden, satış ve pazarlamadan, denetleme ve hukuksal durumlar dahil olmak üzere şirketin tüm kurumsal faaliyetlerini denetlemekten sorumlu olacak. Mayer TikTok’un CEO’luk görevini yürütürken aynı zamanda şirketin COO’su olarak müzik, oyun, Helo uygulaması ve gelişmekte olan diğer işlere liderlik edecek. 

ByteDance'den TikTok hisselerinin satışıyla ilgili resmi açıklama!

Kevin Mayer'ın bir gün Disney'deki en yüksek göreve yükseleceği öngörülüyordu. Ancak Disney'in eski CEO'su Bob Iger, şubat ayında halefini Disney tema parklarının başkanı Bob Chapek olarak açıklamıştı. Kevin Mayer, TikTok'taki yeni rolünde Facebook ve Snapchat gibi diğer sosyal medya devlerine karşı zorlu bir rekabete girişecek.

Disney+ Kevin Mayer'ın en büyük başarıları arasında

Bugüne dek Disney için pek çok önemli projeleri yürüten Kevin Mayer’in eski şirketindeki en büyük başarılarından birisi de geçtiğimiz Kasım ayında hizmete sunulan Disney+ platformunun geliştirilmesine öncülük etmesiydi. Kısa sürede büyük ilgi gören platform Nisan ayının başlarında 50 milyon aboneye sayısını geçerek önemli bir dönüm noktasına ulaşmıştı. ayrıca Mayer Disney'in Pixar, Lucasfilm, Marvel Studios ve 21st Century Fox'u satın almasında da önemli rol oynamıştı.

Dün itibariyle Disney şirketindeki görevinden ayrılan Kevin Mayer’in yerine Disney’in tüketiciye yönelik iş kolunun başkanı olan Rebecca Campbell geçecek. Disney şirketinde yirmi üç senelik bir geçmişe sahip olan Rebecca Campbell aynı zamanda daha önce Disneyland Resort'un başkanlığını yapmıştı.

 


İlgili uygulamalar
TikTok 2 milyar indirme sayısını geçtiTikTok 2 milyar indirme sayısını geçti
TikTok'ta en iyi gizlilik ve güvenlik ayarlarıTikTok'ta en iyi gizlilik ve güvenlik ayarları
En çok harcama yapılan mobil uygulama TikTok olduEn çok harcama yapılan mobil uygulama TikTok oldu

PAYLAŞ