Disney, Twitter'ı alacak mı? - Haberler - indir.com

Disney, Twitter'ı alacak mı?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-25 15:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Disney son senelerde büyük bir gelişme kaydediyor. Lucasfilm, 20th Century Fox ve Marvel stüdyolarını bünyesine katarak emin adımlarla büyüyen şirketin şimdilerde yeni bir girişimi değerlendirdikleri öğrenildi. Şirketin son zamanlarda satın almayı düşündüğü şirketlerden birinin de, Twitter olduğu hakkında söylentiler ortaya çıkmıştı. Bir süredir devam eden bu söylenti hakkında ne Disney, ne de Twitter herhangi bir açıklama yapmamıştı ancak gün itibariyle söylentilerin doğru olduğu ortaya çıktı.

Disney Twitter’ı satın mı alacak?

Twitter, sonunda Instagram hesabı açtıTwitter, sonunda Instagram hesabı açtı

Twitter kullanıcı verilerini izinsiz paylaşıyor

Bir dönem en büyük sosyal medya uygulamaları arasında olan Twitter son senelerde büyük bir düşüş yaşıyor. Kullanıcı sayısının büyük bir kısmını kaybeden sosyal medya ağının akıbetinin ne olduğu merak ediliyordu ki geçtiğimiz sene Disney’in Twitter’ı satın almak istediği hakkında ciddi iddialar gündeme gelmişti. Gündemi oldukça meşgul eden ve kullanıcıları büyük bir meraka sürükleyen bu iddialara ise bir yanıt gelmemiş ve bu belirsizlik yaklaşık 1 senedir sonuçlanmamıştı. Uzun bir sessizliğin ardından Twiter geçtiğimiz gün yine aynı iddialarla gündeme geldi. Buna neden olan ise Disnet CEO’su Bob Iger’in The New York Times’a yaptığı açıklamalar oldu.

Disney’in Twitter’ı satın almak istemesi hakkında açıklamalar yapan Bob Iger, söz konusu iddiaların doğru olduğunu, ancak şirketin Twitter’ı almaktan vazgeçtiğini açıkladı. Ancak Bob Iger’in şirketin neden Twitter’dan vazgeçtiğini açıklaması, şirketin Twitter’ı satın alma iddialarından daha büyük bir yankı uyandırdı.

Disney Twitter’ı almaktan neden vazgeçti?

Twitter'ın çöküşü devam ediyor

Teknolojinin topluma olan etkilerini ve Disney markasının bu konu hakkındaki durumu detaylı bir şekilde değerlendirdiklerini açıklayan Bob Iger “Twitter’daki çirkinlik bizim tahminlerimizin çok daha üstündeydi.” Diyerek, platformda şirketin devralmak istemeyeceği sorunların olduğunun altını çizdi. Kendi profilden Twitter ana sayasında gezinmekten keyif aldığını dile getiren Iger farklı içeriklere göz atmanın olumlu yanlarına değinirken, bildirimler açıldığı anda kullanıcıların uygulama pişmanlıklarına değindi. Gelen yoğun bildirimlerin kullanıcılarda bıkkınlık yarattığını ifade eden Iger, Twitter gibi sosyal ağ platformlarının pek çok iyi şeye vesile olarak insanlara yardımcı olabileceği gibi, kötü şeylere de neden olabileceğini söyledi. Disney olarak böyle bir sorumluluğu almak istemediklerini dile getiren Iger, şirketin Twitter’ı almaktan vazgeçtiğini resmi olarak açıkladı.

Yaptığı araştırmalar sonucunda Twitter’ı satın almanın pek de iyi bir karar olmadığı yönünde fikir değişikliği yapan Disney’in bu kararı hakkında Twitter’dan ise herhangi bir açıklama gelmedi. Ancak bu durum Twitter yetkililerinin uygulamayı satmayı da hazır olduklarını net bir şekilde gözler önüne sererek, Twitter sanıldığından daha büyük bir düşüş içinde olduğunu göstermiş oldu.


İlgili uygulamalar
Twitter’da yanıt gizleme dönemi resmen başladıTwitter’da yanıt gizleme dönemi resmen başladı
Twitter'dan kullanım alışkanlıkları değiştirecek yeni özellikTwitter'dan kullanım alışkanlıkları değiştirecek yeni özellik

PAYLAŞ