Disney+ Türkiye’ye ne zaman geliyor? Dünyada yayına başlama tarihleri... - Haberler - indir.com

Disney+ Türkiye’ye ne zaman geliyor? Dünyada yayına başlama tarihleri...

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-21 19:04:02
Editör : Numan Dargın
Kategori : Teknoloji

Eğlence sektöründe dünyanın en büyük medya şirketi olan The Walt Disney Company kendi yayın platformu olan Disney+’ın yayın hayatına hangi ülkelerde ne zaman başlayacağını duyurdu. Görünüşe göre birazcık sabırlı olmamız gerekiyor.

Eğlence sektörünün en büyük isimlerinden Disney, bünyesinde bulundurduğu markaların yapımlarına yer vermeyi planladığı yayın platformu Disney+ için hazırlıklarını sürdürüyor. Disney+’ın hangi ülkelerde hangi tarihlerde yayın hayatına başlayacağını duyurdu.

Disney'den Macera Temalı Bulmaca Oyunu Lost Light (Video)Disney'den Macera Temalı Bulmaca Oyunu Lost Light (Video)

Tabi bu yapılan açıklama değişebilir fakat henüz başlangıç için hizmet verilmesi planlanan 5 ülke için tarihlerin değişmesi beklenmiyor.

Peki hangi ülkede ne zaman yayına başlayacak?

İlk aşamada Disney+; Hollanda, ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da yayına başlayacak. Yayın tarihleri ise şu şekilde;

  • Hollanda - 12 Eylül (Beta önizleme) - 12 Kasım 2019
  • ABD - 12 Kasım 2019
  • Kanada - 12 Kasım 2019
  • Avustralya - 19 Kasım 2019
  • Yeni Zelanda - 19 Kasım 2019

Disney+ hizmeti için Hollanda pilot bölge seçildi. Bu sebeple de Hollanda’da yaşayan kişiler, Disney+ Beta testlerine katılabiliyor.

Diğer dünya ülkelerinde ne zaman yayına başlayacak?

Disney, dünyanın geri kalan ülkeleri için de bir zaman çizelgesi oluşturmuş durumda. Buna göre de gelecek yılın ilk çeyreğinde Kuzey Amerika’da yayına başlayacak. 2020’nin ortalarına kadar ise Batı Avrupa’ya yayılacak. 2021 yılının ilk yarısında ise Latin Amerika ve Doğu Avrupa’da da aktifleşecek. 2020 ve 2021 yılında yine parça parça bir şekilde Asya ve Pasifik ülkelerinde hizmete başlayacak.

Disney+’ın dünya geneline farklı tarihlerde yayılmasının sebebi yayınlanacak içeriklerin haklarının yerel anlaşmalarından, farklı basın yasaları ve başka başka sebeplerden kaynaklanıyor. Disney+’ın içeriği her ülkede aynı olmayacak. 


Disney Infinity: Marvel Super Heroes Tanıtım Videosu - E3 2014Disney Infinity: Marvel Super Heroes Tanıtım Videosu - E3 2014
Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes Satışa SunulduDisney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes Satışa Sunuldu

Disney Infinity: Marvel Super Heroes Karakter Videosu


PAYLAŞ