Disney Plus’ın Türkiye geliş tarihiyle ilgili açıklama - Haberler - indir.com

Disney Plus’ın Türkiye geliş tarihiyle ilgili açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-17 12:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Netflix’in en büyük rakiplerinden biri olan Disney Plus video servisinin Türkiye’ye geliş tarihi belli oldu.

Disney Plus CEO’su Bob Chapek, popüler video servisinin önümüzdeki sene Orta Doğu’daki ülkelerde de kullanıma açılacağını açıkladı. Konuyla ilgili olarak Variety‘ye konuşan Chapek, video servisinin hangi ülkelerde yayın hayatına başlayacağını henüz duyurmasa da Disney Plus’ın önümüzdeki sene ülkemizde de yayın hayatına başlayacağı söylentiler arasında. Bu yıl 6 Temmuz’da açıklanan rapora göre Disney Plus dünya genelinde 116 milyon aboneye sahip.

Disney yayın akışı yetkilisi Kevin Mayer TikTok CEO'su olmak için istifa ettiDisney yayın akışı yetkilisi Kevin Mayer TikTok CEO'su olmak için istifa etti

Disney Plus, 100 milyon abone barajını geçti

Netflix ise video servisi pazarındaki liderliğini hala sürdürüyor. Şirketin dünya genelindeki abone sayısının 209,2 milyon. Amazon Prime Video servisinin abone sayısı ise 175 milyon. Yine de Disney Plus, kısa sürede ulaştığı kullanıcı sayısıyla Netflix için çetin bir rakip gibi görünüyor.

Disney Plus’ın Türkiye’ye gelişi için geri sayım başladı

Disney Plus’ın ABD’deki aylık abonelik ücreti 7,99 dolar olarak belirlenmiş durumda. Disney Plus’ın Türkiye’de kullanıma sunulması durumunda Netflix’ten daha uygun fiyattan yayın hayatına başlaması da oldukça muhtemel. Star-Wars, Marvel, Pixar, National Geographic ve 20th Century Fox’taki birçok kaliteli yapımı bünyesinde barındıran Disney Plus’ın önümüzdeki sene farklı ülkelerde yayın hayatına başlamasıyla kullanıcı sayısını ve içerik sayısını daha da artırması bekleniyor. Bunun yanı sıra Disney Plus’ın Türkiye’ye gelişiyle Netflix’te olduğu gibi Disney Plus’ın Türkiye için özel içerikler de hazırlayabileceğini söyleyelim.


Disney+ 86 milyon aboneyi geçtiDisney+ 86 milyon aboneyi geçti
Netflix CEO'su Reed Hasting Disney Plus hakkında açıklama yaptıNetflix CEO'su Reed Hasting Disney Plus hakkında açıklama yaptı

PAYLAŞ