Disney CEO'su Disney Plus'ın kullanıcı sayısını açıkladı - Haberler - indir.com

Disney CEO'su Disney Plus'ın kullanıcı sayısını açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-05 11:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Online dizi ve film platformlarının yeni üyesi Disney+ kullanıcı sayısını günden güne arttırıyor. Önümüzdeki ay Avrupa’ya açılması beklenen Disney+’nın abone sayısı açıklandı.

Geçtiğimiz Kasım ayında yayın hayatına başlangıç yapan Disney Plus’un bu sektöre hızlı bir giriş yaptığını söylemek yanlış olmaz. Neflix’e rakip olarak gelen ve kısa sürede 1 milyon barajını geçen platformla ilgili Disney CEO’su Bob Iger açıklama yaptı. Disney Plus’un abone sayısını ilk kez duyuran Iger platformun abone sayısının 26.5 milyon olduğunu açıkladı. Netflix’le kıyaslandığında bu rakam biraz düşük gibi gelebilir. Ancak yeni hizmete başlayan bir platform için bu rakam büyük bir başarı. Üstelik Disney Plus şuanda sadece birkaç ülkede kullanılabilir durumda. Amerika’da oldukça sevilen platformun kullanıcılarının büyük bir bölümü bu bölgedekilerden oluşuyor. Amerika’da beklediği popülariteyi elde edemeyen Netflix’in ise ABD’de 61 milyon abonesi, dünya genelinde ise 167 milyon abonesi bulunuyor.

Apple TV+ ne zaman başlıyor?Apple TV+ ne zaman başlıyor?

Disney Plus Avrupa pazarına girecek

Yakında Avrupa pazarına da açılacak olan Disney Plus Mart ayında İtalya, Almanya, Fransa, İspanya ve Birleşik Krallık’ta da yayın hayatına başlayacak. Yıl sonuna doğru Doğu Avrupa ülkelerinde de kullanıma açılması beklenen platformun Türkiye’ye ne zaman geleceği ise hala belirsizliğini koruyor. Disney Plus’un Türkçe sayfasının bulunması platformun er ya da geç Türkiye pazarına giriş yapacağının bir göstergesi olsa da, şirketin resmi açıklamada Türkiye tarihini vermemesi 2021’i beklememiz gerektiğine işaret ediyor olabilir.

Disney Plus Türkiye fiyatları açıklandı

Abonelik ücreti 7 dolar olan platformun ABD’de bölgesindeki rakipleri Neflix ve HBO MAX’a göre daha uygun bir ücreti var. Piyasaya oldukça rekabetçi bir giriş yapan platformun abonelik ücretinin bu kadar uygun olmasının da rekabetçi politikanın bir parçası olduğunu söylemek mümkün. Star Wars ve Marvel gibi orijinal içeriklerle büyük bir ilgi görmeye başlayan Disney Plus’un Avrupa piyasasında da geniş bir kitleye ulaşması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Disney+ Kullanıma AçıldıDisney+ Kullanıma Açıldı
Avrupa'ya gelmeye hazırlanan Disney+ Türkiye'ye gelecek mi?Avrupa'ya gelmeye hazırlanan Disney+ Türkiye'ye gelecek mi?

PAYLAŞ