Disney+ 50 milyon aboneyi geçti - Haberler - indir.com

Disney+ 50 milyon aboneyi geçti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-10 21:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Corona virüs salgınının tüm dünyayı eve kapatmasının ardında vatandaşların internet kullanımı oldukça arttı. Online film, dizi platformları da bu süreçte çok daha fazla kullanılmaya başlandı. Avrupa'ya açılması ile beraber özellikle corona virüs salgını nedeniyle insanların eve kapanmasının ardından Disney+ platformu kısa süre içerisinde abone sayısını ikiye katladı. 

İnternet dünyasının çevrimiçi içerik sektörüne adeta öncülük eden Netflix ile beraber büyük bir pazar haline gelmesi pek çok içerik devinin yeni planlarını devreye sokmasını sağlamıştı. İçerik üreticisi konumunda oldukça iyi bir noktada olan Disney de bu platformlar arasındadır. 

Disney+ Ülkemize Ne Zaman Gelecek?Disney+ Ülkemize Ne Zaman Gelecek?

Disney+ abone sayısı ikiye katlandı

Geçtiğimiz yılın son aylarına doğru CEO Bob lger öncülüğünde kullanıma sunulan Disney+, şirketin oldukça önemli düzeydeki içerik veri tabanı sayesinde kısa süre içerisinde büyümeyi başardı. Platform bu yıl içerisinde Avrupa'da birçok ülkede kullanıma sunularak önemli bir adımı da geride bırakmış oldu. Geçtiğimiz yılın son çeyrek döneminde Disney+ toplamda 26.5 milyon abone sayısına ulaşmayı başarmıştı. 2020 yılının ilk çeyreğinde ise bu rakam 50 milyonun üzerine çıkmış durumdadır. Bu sayının artmasındaki en büyük etken elbette ki corona virüs salgını nedeniyle evlerine kapanmak zorunda olan insanların boş vakitlerinin çoğunu film ya da dizi seyrederek geçirmesidir. Abonelerin bir kısmı Verizon operatörünün hediye kampanyası sayesinde elde edildi. The Mandalorian gibi son derece popüler diziler ve geniş içerik listesi sayesinde Disney+ büyüme serüvenini de hızla devam ettiriyor. 

Sinema sektöründe vizyonu iptal edilen bazı yapımların Disney+ platformu üzerinden yayınlanacak olması da platformunun abone sayısının artmasında etken olan durumlar arasındadır. Netflix ise hali hazırda 170 milyon abone sayısına ulaşmış durumdadır. Netflix'in abonelerinin 60 milyonu ABD sınırları içerisinde olurken 110 milyonu ise deniz aşırı ülkelerde vatandaşları kapsıyor. Bölgeye göre orijinal içerikler platformun en büyük avantajı gibi gözüküyor. Bu özel içeriklerin ardından diğer bölgelerde de yayınlanıyor ve kullanıcılar tarafından da ilgi görüyor. Tüm dünyayı etkisi altına corona virüs salgınını nedeniyle milyarlar insanın eve kapanması içerik platformlarının abone sayılarının artmasına neden oldu. Bu durumdan faydalanan Netflix ve Disney+ gibi daha birçok platform vardır. Sağlanan avantajların gelecek günlerde de devam edeceği düşünülüyor. 

 


Disney+ Kullanıma AçıldıDisney+ Kullanıma Açıldı
Avrupa'ya gelmeye hazırlanan Disney+ Türkiye'ye gelecek mi?Avrupa'ya gelmeye hazırlanan Disney+ Türkiye'ye gelecek mi?
Disney CEO'su Disney Plus'ın kullanıcı sayısını açıkladıDisney CEO'su Disney Plus'ın kullanıcı sayısını açıkladı

PAYLAŞ