Discord'un artık tek noktası oyun olmayacak - Haberler - indir.com

Discord'un artık tek noktası oyun olmayacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-01 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Oyun dünyasının buluşma adreslerinden biri olan ünlü uygulama Discord, bundan böyle sadece oyun severlere değil, her türden topluluğa platform sunacağı açıklandı. Discord, yeniden yapılandırma sürecinde güvenliğe de ayrıca önem vereceğini belirtti. Video oyunu sever oyuncular için geliştirilen sesli ve yazılı iletişim uygulaması Discord, radikal bir karar aldı. Discord'da yeniden yapılandırma süreci başlıyor. Windows, macOS, Linux, iOS, Android ve web sürümleri ile beraber 250 milyonun üzerinde kullanıcıyı bir araya getiren Discord, bundan sonra ister oyun, ister başka camialar olsun, isteyen her kullanıcıya istediği başlıkta sohbet sunucusu açma ve arkadaşlarıyla iletişime geçme imkanı sunacak. 

Konuyla ilgili olarak şirketten yapılan açıklamada, şimdiye kadarki kullanıcıların çoğunun oyun yoluyla platforma geldiği ve bundan dolayı minnettar olunduğu belirtilirken, bugün itibariyle birçok Discord kullanıcısının uygulamayı günlük iletişim için kullandığına dikkat çekiyor. Blog sayfasından açıklama yapan şirket, 'Müzik, kitaplar ve sanat hakkındaki düşüncelerinizi paylaşıyor, kendiniz olmak için sunucular yaratıyor ve arkadaşlarınızla güzel şeyler tecrübe ediyorsunuz' ifadelerini kullandı.

Star Trek Online: Mirror of Discovery, Kaptan Killy'i Diriltiyor!Star Trek Online: Mirror of Discovery, Kaptan Killy'i Diriltiyor!

Ne gibi değişiklikler olacak?

Esas olarak, söz konusu bu yeniden yapılandırma, şu anki ve yeni Discord kullanıcılar için sunucu kurmayı kolaylaştıran 'modernleştirilmiş' kabul deneyimi ve güncellenmiş şablonlar demek oluyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda, Discord kullanıcı güvenliğinin an odak noktalarından biri olacağını da iddia ediyor. Şirket, Şirket, 'beyaz üstünlüğünü savunanlara, ırkçılara ve Discord'u kötülük için kullanmayı isteyenlere karşı kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz' dedi. Discord, bunların yanı sıra yüzlerce hatayı düzelttiklerini, ayrıca ses ve video kapasitesini de yüzde 200 artırdıklarını söyledi. Uygulamanın internet sitesinde de değişikliklere ilişkin ipuçları görünüyor. Uygulamanın marka sloganı 'konuştuğunuz mekanınız' olarak değiştiren, açılış sayfasında oyun oynamaya sadece bir kez değiniyor. Discord, yeniden yapılandırma sürecinde kullanıcıların oyun dışındaki bir araya gelme nedenlerinin önemine vurgu yapıyor olsa da, bu değişiklikte mali riskler ve daha ana akım isteklerin de etkili olduğu düşünülüyor. 

Söz konusu bu blog gönderisinin sonuna doğru manidar bir şekilde 100 milyon dolar ek finansmandan bahseden Discord'un son fonlama evresinde 2 milyar dolarlık değerlemede 150 milyon dolarlık bir artış durumu söz konusu oldu. Bu, şirketin oyunlar için kendi dijital mağaza önünde deneyimlediği 2018 yılındaydı. Bu tarihten yana, özellikle son aylarda korona virüs pandemisi nedeniyle birçok şeyde değişiklik yaşandı. Bu yılın başından bu yana, uygulamayı günlük olarak kullanan kullanıcı sayısı ABD'de 50, İspanya ve Fransa'da yüzde 100, İtalya'da ise yüzde 200 arttı.

Konuyla ilgili olarak Bloomberg'de çıkan bir habere göre, Discord bu istatistikleri ek sermaye toplamak için bir fırsat olarak gördü ve yatırımcılarla 3 milyar dolar ile 4 milyar dolar değer biçme için görüşmeler yapmaya başladı. Engadget'a konuşan bir Discord yetkilisi de, blog gönderisinde bahsedilen 100 milyon dolarlık yatırımın yeni finansman olduğunu doğruladı. Bu durumda şirkete daha yüksek bir değer biçildiği söylemekte bir sakınca yok.


İlgili uygulamalar
Discord'da beklenen renklenme geliyor!Discord'da beklenen renklenme geliyor!
Yeni Samsung Discord ile uyumlu çalışacakYeni Samsung Discord ile uyumlu çalışacak
Discord için Discord için "Gürültü azaltma" özelliği test aşamasında

PAYLAŞ