Discord virüslerle mücadele için çalışmalara başladı - Haberler - indir.com

Discord virüslerle mücadele için çalışmalara başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-30 09:00:11
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Elde edilen raporlara göre hackerlar Discord'u malware(kötü amaçlı yazılım) yaymak adına aracı olarak kullanıyorlar. Yaklaşık olarak 14.000 malware linki öğrenilerek şikayet edildi. Yazılı virüs yaymak adına popülerlik kazanıyor.

Son zamanlarda hackerlar yaygın olarak Discord uygulamasını malware yaymak adına kullanıyorlar. Discord üzerinden geniş bir kitleye ulaşmak adına uygulamayı malware yayılımı adına ideal duruma getiriyorlar. Sophos IT güvenlik şirketi konuyla ilgili olarak bir açıklama yaparak hackerların yoğun bir şekilde Discord uygulaması üzerinden özellikle de mobil cihazlara malware yaydığını dile getirdi. Uygulama üzerinden yayılan b malware oldukça zararlı ve bir kez virüs girdiğinde temizlenmesi de oldukça zordur. 

Discord'da Clubhouse'u kopyalıyorDiscord'da Clubhouse'u kopyalıyor

Discord bir malware yayılım alanına dönüştü

Sophos tarafından yapılan açıklamada uygulamada geçtiğimiz yıla göre 140 kat daha fazla malware yayılımı ortaya çıkarıldığı dile getirildi. Şirket aynı zamanda her  hafta yayılım oranının arttığını da dile getiriyor. Tespit edilen kötü amaçlı yazılımın kimlik bilgileri ve kişisel özel bilgileri ele geçirebileceğini düşünüyor. Sophos araştırmacısı Sean Gallagher Discord uygulamasının siber suçlar adına bir araç olarak kullanıldığını bildiriyorlar. Kötü amaçlı yazılımların bu platformlar üzerinde bu kadar yaygınlaşmasının sebebi ise geniş bir kullanıcı ağına sahip olmasıdır. 

Hileciler sayesinde malware yayılıyor

Malware Roblox ve Fortnite gibi oyunları oynayan oyuncuların bu oyunlarda dahi hile yapmalarına yardımcı olan yazılımları arayıp bulmaya çalışmaları ile yayılıyor. Malware bulaştırma yöntemlerinden bir diğeri ise Discord'a yüklenen üçüncü parti yazılımlar olarak belirlendi. Bu yazılımlarda ön plana çıkan uygulamalar Discord'da Netflix yayını yapmaya imkan sağlayan uygulamalar şeklinde belirlendi. Şu an için yapım aşamasında olan bir oyunun deneme ve erken erişimi gibi hileli başlıklar kötü amaçlı yazılımın yayılmasına sebep olan diğer başlıklar arasında yer alıyor. 

Discord malwareleri temizlemek adına çalışmalar yapıyor

Discord, kullanıcılarını bu tarz dosyalara veya linklere rastladıklarında şüpheli dosya olarak bildirilmesi adına uyarıda bulunuyor. Bu bildirimler yapılırsa platformlar temizlenebilir. Şu ana kadar yaklaşık olarak 5000 malware temizlendi ve Discord'un konuyla ilgili mücadelesi devam ediyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha detaylı verilerin elde edilmesi bekleniyor. 


Discord, Microsoft'un teklifini reddetti!Discord, Microsoft'un teklifini reddetti!
Microsoft, Discord'u satın alma işlemlerine son verdiMicrosoft, Discord'u satın alma işlemlerine son verdi
PlayStation'lar Discord ile entegreli çalışacakPlayStation'lar Discord ile entegreli çalışacak

PAYLAŞ