Dilenciyken Uygulama Geliştirerek Zengin Oldu - Haberler - indir.com

Dilenciyken Uygulama Geliştirerek Zengin Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-06 16:35:39
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Bugüne kadar pek çok bireysel geliştiricinin ve şirketin geliştirdiği uygulamaları sitemiz üzerinden yayınladık. Ancak sokakta yaşayan bir dilencinin geliştirdiği uygulamayı ilk defa yayınlıyoruz. İşte Leo Grand' in hikayesi ve uygulaması;

Birkaç yıl önce, ABD'de çalıştığı sigorta şirketindeki işini kaybeden ve hemen arkasından evinin taksit borçlarından dolayı evsiz kalan Leo Grand yaşamını dilencilik yaparak sürdürürken bir gün karşısına çıkan programcıdan hayli ilginç bir teklif alır. Programcı Leo'ya ''100 dolar nakit para yada 16 saatlik yazılım dersi'' teklif ederek birisini seçmesini ister. Leo'da para yerine yazılım dersini kabul etti ve 16 saat süren yazılım derslerinden sonra, kendisini programlama konusunda geliştirerek deneyim kazandı.

Bu deneyimleri sonrası kendi uygulamasını geliştirmek için emek harcayan Leo, amacına ulaştı ve sahip olduğu bir Chromebook ile ilk iOS ve Android uygulamalarını kodlayarak Trees for Cars'ı mobil mağazalarda yayınlamayı başardı.

Leo Grand'in geliştirdiği Trees for Cars uygulaması, bulundukları yerden başka bir yere gitmek isteyen yolcuları ve otomobil sahiplerini buluşturma amacının yanı sıra kullanıcıların kişi başına ne kadar karbondioksit emisyonunu önlediğini ve kaç ağacın kurtarılmasına vesile olduklarını hesaplamaktadır. Ayrıca uygulama üzerinden üye hesabı açan kullanıcıların profillerine de bu hesaplamaların sonuçları otomatik olarak eklenmektedir. Amerikalı kullanıcıların büyük beğenisini kazanan uygulama benzer uygulamalar arasından çevreci bakış açısı sayesinde sıyrılarak ön plana çıkmakta ve günden güne kullanıcı sayısı artmaktadır.

Başarılı bir azim hikayesinin kahramanı olan Leo Grand şimdi uygulama başına 0.99 USD ücret ile App Store ve Google Play üzerinde sattığı uygulama sayesinde geçimini sağlayabilecek en iyi rakamları kazanmaktadır.

Şu an sadece Amerika'da kullanılabilen uygulamayı incelemek istiyorsanız iOS cihazınız için buraya, Android cihazınız içinse buraya tıklayabilirsiniz.

Trees for Cars Videosu 
 





PAYLAŞ