Dikkat! WhatsApp'tan banlanabilirsiniz! - Haberler - indir.com

Dikkat! WhatsApp'tan banlanabilirsiniz!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-11 13:31:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

WhatsApp için yapılan resmi açıklamada, resmi olmayan versiyonları kullanan kullanıcıların banlanacağı ifade edildi. İşte konuyla ilgili detaylar. 

WhatsApp'tan Bomba Gibi Güncellemeler Geldi

WhatsApp Parmak İzi ve Yüz Tarayıcısı Aşılarak Uygulamaya GirildiWhatsApp Parmak İzi ve Yüz Tarayıcısı Aşılarak Uygulamaya Girildi

WhatsApp için geliştirilen üçüncü parti versiyonlar ve uygulamalar, WhatsApp yönetiminin radarına girdi. Konuyla ilgili yayınlanan basın bülteninde bu versiyonları kullanan kullanıcılara yönelik bir uyarı yapılırken aksi halde banlamaların olabileceği ifade edildi.

WhatsApp savaş başlattı!

Hem geliştiriciler hem de kullanıcılar için yeni bir savaş başlatan WhatsApp yönetim, bu konuda oldukça kararlı. Üstelik bugüne kadar çok konuşulmayan bir ceza dahi konuşuluyor: banlama! WhatsApp için geliştirilen uygulamalarda, uygulamada yer almayan pek çok özellik kullanılırken, tüm bu süreç WhatsApp yönetimi tarafından hoş karşılanmıyor. Bu duruma karşılık olarak hesapları banlama çözümünü bulan WhatsApp yönetimi, uygulamanın resmi bir şekilde indirilerek kurulmaması halinde hesaplara erişim izni vermiyor.  

Uygulama mağazalarında giderek yükselişe geçen WhatsApp üçüncü parti yazılımlarına karşı bu çözüm ile önlem almak isteyen WhatsApp yönetiminin bu konuda ne kadar başarılı olacağı bilinmese de bu konuda ciddi bir hareketliliğin olacağı mutlak. Kullanışlı özellikleri bırakmak zorunda kalacak kullanıcıların bu alışkanlığına devam etmesi halinde ise olası banlamaları göz önünde bulundurması gerekiyor.

WhatsApp üçüncü parti uygulamaları neden popüler?

WhatsApp milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilirken, çeşitli işlevleri yerine getirmek adına WhatsApp resmi uygulaması bazen destek veremeyebiliyor. Fakat geliştirilen özel yazılımlar ile birlikte pek çok işleve ulaşmak mümkün oluyor. Bu nedenle de üçüncü parti yazılımları daha çok tercih ediliyor. Bu özellikler ile birlikte kullanıcıların dosya ve fotoğraf paylaşımı, kaydetme ya da benzer pek çok özelliğe ulaşması mümkün oluyor.

Fakat tüm bu uygulamalar ile birlikte güvenlik açığı da ortaya çıkıyor ve uygulamayı kullanmayan kişilerle yapıla mesajlaşmalara da erişim imkanı ortaya çıkıyor. 

Başkasının WhatsApp Hesabına Nasıl Girilir? 


WhatsApp Android Arayüzü YenileniyorWhatsApp Android Arayüzü Yenileniyor

WhatsApp Güvenlik Açığı Videosu


PAYLAŞ