Dikkat! Android Ekran Kilidinde Kritik Bir Açık Tespit Edildi - Haberler - indir.com

Dikkat! Android Ekran Kilidinde Kritik Bir Açık Tespit Edildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-09-18 10:30:38
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Donanım

Genelde telefonlarımızın güvenliği için kilit şifresi koyarız. Fakat Android sistemlerde fark edilen bir hata yüzünden koyduğunuz şifre aslında hiçbir işe yaramıyor. Çünkü Android telefonunuzun ekran kilidine atadığınız bu şifreyi kırmanın bir yolu var.

Basit bir hack ile Android telefonlarda açılış kilidi olsa bile telefona giriş yapabiliyorsunuz. Bu çok zaman alan bir hack. Bir dizi kopyalama ve yapıştırma işleminin ard arda yapılmasıyla gerçekleştiriliyor ve telefonun giriş şifresi kırılabiliyor. Android 5.0 ve 5.1.1 Lolipop sistemlerde görülen bu büyük sorun Texas Üniversitesi ve Android sistemlerini geliştirme ekibi tarafından fark edildi. 

Telefonun kilitli ekranında ilk önce Acil Arama bölümü açılıyor. Acil arama kısmına bir karakter yazılıyor ve yazdığımız karakteri sürekli kopyalayıp aynı yere yapıştırıyoruz. Aynı işlemleri telefonun kilitli ekranından kamerayı açarak tekrarlıyoruz. Bu kadar çok karakteri yan yana girdiğimizde Android sistemi karakterleri analiz edemiyor ve sistem çöküyor. Sonuç olarak Android doğru şifre girilmiş gibi sizi ana menüye yönlendiriyor ve telefona erişim sağlanıyor.

Bu sorunun fark edilmesi üzerine Google hemen bir güncelleme yayınladı ve artık böyle bir sorun Android sistemlerde görülmüyor. Sistem açığını video ile kanıtlayan John Gordon, kötü niyetli kişilere fırsat vermemek için bu videoyu sorun ortadan kalktıktan sonra paylaştı. 




İlgili uygulamalar

Android Açılış Ekranı Şifresi Nasıl Kırılır?


PAYLAŞ