Dijitalleşmenin Türkiye’ye 8 Büyük Etkisi - Haberler - indir.com

Dijitalleşmenin Türkiye’ye 8 Büyük Etkisi

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-21 10:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

İnternetin yaygınlaşması ile beraber artık işlerimizden tutunda günlük alışkanlıklarımıza kadar değişkenlik gösterdi. Bu değişkenlikler neler oldu gelin beraber bakalım.

Her geçen gün biraz daha dijitalleşen hayatlarımızda, üretimin, tüketimin ve dağıtım aşamalarının geleneksel yollarla yapılmadığı bir döneme girdik. Gelişen teknoloji hem ucuzlaştı hem de hayatımızın her anlamında yer alması ile beraber hayatımızı saha kolaylaşırdı. Sağladığı kolaylıklar sayesinde oturduğumuz yerden birçok işlemi yapabiliyoruz artık. Ancak sağladığı kolaylık kadar kendine olan bağımlılığı da artırmayı başaran teknolojiye ilgi her geçen gün daha da büyüyor. Bunun en basit örneği ise sosyal paylaşım platformları oldu. Artık sosyal medya platformlarında hepimizin bir hesabı var ve orada küçükte olsa hayran kitlemiz mevcut. Dijitalleşen dünyada bilgi, psikoloji, moda, popüler gibi kavramlarda iç içe girdi. Bu iç içe giren düzenin ise Türkiye.2de bıraktığı etkisi neler oldu gelin beraber bakalım.

1-Instagram’ın ortaya çıkması ile beraber markalar ile müşteriler direkt buluştu

Marka ve İçerik takibinde yeni bir trend oluşturmayı başaran Instagram, dijital ortamda her geçen gün büyüyen reklam pazarının video ve mobil reklamlar ile buluşan insanların dijital reklama ve sosyal medya platformuna olan bakışı değişti. Her iki taraf açısından da faydalı bir iletişimin ortaya çıkması ile beraber, müşteriler markalar ile direkt olarak iletişime geçmesiyle güven problemi biraz olsun ortadan kalktı.

2-Ünlülerin hayranları ile daha çok iletişime geçtiği bir dönem oldu

Markalar ile bütünleşen sosyal medya platformları insanların sevdiği yüzleri kullanarak onlara yaklaşmayı deniyor. Ayrıca herkese ünlü olma imkanı sunan sosyal medya platformları, insanlara kendi hayranlarını oluşturma imkanı sunuyor. Artık günümüzde insanlar ken takipçi listesinin kabarıklığına göre sosyal medya platformların ünlü sayılıyor ve kendi reklamlarını çekme olanağı sağlanıyor.

3-Akıllı telefonlara yüklediğimiz uygulamalar sayesinde işlerimizi daha kolay bir şekilde halleder olduk

Bankaların, markaların ya da müzik dinleme uygulamalarının yanı sıra hayatımızı daha kolay şekillendirecek ve zorlukları ortadan kaldıracak uygulamalar da artık mevcut. Birçok anlamda geliştirilen uygulamalar sayesinde spor yapma alışkanlığında tutunda, regl takip çizelgesi veya yoga eğitimi veren uygulamalar sayesinde masrafsız bir şekilde faydalanabiliyoruz.

4-Dijital bankacılık alışkanlığına ayak uydurduk

Günümüzde insanlar yoğun bir tempoda çalışıyor. Bu nedenden ötürü banka işlerini birçok insan artık internet bankacılığı dediğimiz sistem üzerinden yapıyor. Ödemelerini, havalelerini ya da birine borç para verecekse bile internet bankacılık sayesinde kolay bir şekilde yapıyor.

5- Artık herkesin kendi gazete kaynağı olan Twitter platformunun hayatımıza dahil olması.

İlk kullanıma sunulan Twitter, diğer sosyal medya platformlarından ayrılan bir yanı yoktu. Ancak bugün baktığımız zaman Twitter insanlara bilgi kaynağı yapan ciddi bir platform haline geldi. Bugün bakıldığı zaman gündemi en iyi şekilde takip edebileceğiniz bir kanal haline gelmiş durumda.

6-Televizyon izlenme oranları düştü, internet bağımlılığı arttı

Bugün bakıldığı zaman televizyonda çıkan birçok dizi, film ya da programları internetten reklam izlemeden istediğiniz zaman durdurup istediğiniz zaman devam edebileceğiniz internet ortamında izlemeye başladık. Artık televizyonun yerini yavaş yavaş internet alıyor diyebiliriz.

7-Evde çalışma odalarımızın sayısı arttı

Günümüzde internetin yaygın bir hal alması nedeniyle evde iş yapmak mümkün hal aldı. İş yerinde yetiştiremediğimiz işleri eve geldiğimiz zaman tamamlamaya çalışıyoruz. Veya direkt ev ortamında çalışabileceğimiz meslekler ortaya çıkıyor.

8-SonDakika haberlerine kolay bir şekilde ulaşıyoruz

Önceden bir yerde olan bir selden, olaydan veya darbeden günler sonra belki haberdar olurken artık anında haberdar oluyoruz. Hatta öyle ki bunun en güzel örneğini en son 15 Temmuz’da yaşadığımız darbeyi haber mecralarından önce insanlar Twitter’dan öğrenerek harekete geçti.





PAYLAŞ