Dijital videolar 2020'ye kadar internet trafiğinin %80'ine hakim olacak - Haberler - indir.com

Dijital videolar 2020'ye kadar internet trafiğinin %80'ine hakim olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-26 10:10:06
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da gerçekleştirilen Engage Prague 2018 etkinliğinde  yayın kuruluşlarını yakından ilgilendiren bir etkinlik gerçekleştirildi. Socialbakers'ta Küresel Satış biriminin Direktörü Danielly Netto'nun katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte, Facebook'ta giderek popülaritesi artan canlı  video konuları konuşuldu. Küresel Satış birimi Direktörü Netto'nun yaptığı açıklamalara göre canlı yayın videoların çok yakın gelecekte oldukça büyüyen bir sektör olacağına işaret etti. Günümüzde yalnızca markaların sadece yüzde 20'sinin kullanmayı tercih ettiği canlı videolar, 2020'de İnternet trafiğinin yüzde 80'ini oluşturması bekleniyor.

Bunun yanında günümüzde Facebook'ta her gün 100 milyon saatten fazla video izlendiğine değinen Netto, konu yine etkileşim olduğunda bu içerik türünün metin ve resimlerden yüzde 1200 daha fazla paylaşım aldığını da sözlerine ekledi. Ayrıca kullanıcılar için video içeriklerini bir referans aracı olarak görüyor ve video izlenildiğinde ürüne güveniyor. Bu noktada her 5 kişiden 4'ü bir ürün satın almadan önce o ürüne yönelik videolar izlediği ifade ediliyor.

Canlı videoların bu kadar revaçta olmasının bir diğer sebebi de yüksek etkileşim önemli bir rol oynuyor.Bu noktada canlı videolar diğer video çeşitlerine göre 6 kat daha fazla yorum ve etkileşim alıyor. Bu içerik türü yakın gelecekte içerik dünyasının 'petrolü' tarzında benzetmeler yapılırken, bu pastadan en büyük payı alan yine Facebook oluyor. Çünkü sosyal ağın Haber Kaynağı artık dünyanın en büyük medya kanalı rolünde.  Küreselde medya kanalları ve markalar hızlı bir şekilde canlı videoları içerik stratejilerinin bir parçası haline getirirken, Türkiye'de ise markalar ve yayın kuruluşları bu içerik türünde ortalamanın altında yer almakta.





PAYLAŞ