Dijital Pazarlamacının Yaşamında Bir Gün (infografik) - Haberler - indir.com

Dijital Pazarlamacının Yaşamında Bir Gün (infografik)

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Markaların birden fazla kanalda kendisini gösterip, satış potansiyellerini artırmak için tercih ettikleri Dijital Pazarlama günümüzde en çok tercih edilen satış ve satın alma yollarından birisi. Peki bir dijital pazarlamacının 1 günü nasıl geçiyor?

Best Marketing Degrees adlı site 'Dijital Pazarlamacının Yaşamında Bir Gün' başlıklı bir infografik paylaştı. Bu infografik'te dijital pazarlamacıların bir günde neler yaptıkları, dijital reklamlara ne kadar harcadıkları ve bir dijital pazarlamacının neler yapması gerektiği gibi bilgiler yer alıyor.

İnfografik'e göre başarılı olan ya da olmak isteyen dijital pazarlamacılar güne erken başlamalı. İyi bir kahvaltıdan sonra günün önemli haber başlıklarına göz atmalı, işleri ile ilgili makaleler okumalı ve en geç saat 07:30'da işlerinin başında olmalılar.

Gün içerisinde iş planları yapmak, ekip ile sabah toplantısı yapmak, günlük iş listesi hazırlamak, dijital pazarlama planı, blog yazısı ve basın açıklaması yazmak, çoklu görev tanımlaması yapmak, diğer sektörlerdeki profesyoneller ile iş bağlantıları kurmak ve onlarla sohbet etmek, müşterilerden gelen e-postaları kontrol ederek, cevaplamak gibi işler de dijital pazarlamacıların yapması gereken en temel görevlerin başında geliyor.

Dijital reklam harcamaları tarafına bakıldığında infografiğe göre 2012 yılında dünya çapında dijital reklam harcamaları 100 milyar dolar'ın üzerinde. 2013 yılında bu rakam yüzde 15'lik artışla 118 milyar dolar'a çıkmış. Buna ek olarak dünya çapında dijital reklam harcamaları düzeyi 2014 yılında yüzde 21.7. Ancak bu rakamın 2016 yılında yüzde 25'e çıkacağı ön görülüyor.

Son olarak dijital pazarlamacıların, internet kullanıcı başına yaptıkları reklam harcamaları Kuzey Amerika'da 168 dolar, Batı Avrupa'da ise 112 dolar.

'A Day in the Life of a Digital Marketer' - 'Dijital Pazarlamacının Yaşamında Bir Gün' başlıklı infografik'i aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Dijital Pazarlamacının Yaşamında Bir Gün

Kaynak: bestmarketingdegrees.org





PAYLAŞ