Dijital Öğrenim Platformu Kahoot artık Türkiye'de! - Haberler - indir.com

Dijital Öğrenim Platformu Kahoot artık Türkiye'de!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-24 14:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Kahoot platformu, oyun oynarken bir yandan da yeni şeyler öğrenmeyi kolaylaştıran bir sisteme sahiptir. Bu işlevsel platform artık Türkiye'de de resmi olarak yerini aldı. Bir süredir Türkiye'de de kullanılabilir olmasına rağmen Türkçe dil desteğinin olmadığı bu platform, bundan sonra çok daha fazla Türk kullanıcı tarafından deneyimlenebilecek. 

Oyun oynarken yeni bilgiler edinmek isteyenler için son derece faydalı bir platform olarak değerlendirilen Kahoot!, Türkiye'de de hizmet vermeye başladı. Esasında uzun bir süredir kullanılabilir haldeydi ancak Türkçe dil desteğine sahip olan bu platform, Türkiye'de de yerini alarak hizmetlerini ülkemizde de vermeye devam edecek. Korona virüs pandemisi sebebiyle adeta popüler olan uzaktan eğitim sistemi, Kahoot! gibi hizmetlere gösterilen ilgiyi daha da artırmış durumdadır. Hatta 2020 yılı verilerine bakıldığında göre bu dijital platform, Türkiye'de milyonlarda kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Artık Türkçe dil desteğine sahip olacak olan bu platform, öğrenci ve öğretmenler tarafından da tercih ediliyor.

İçerisinde gerçek kullanıcılar tarafından hazırlanan sayısız miktarda testin yer aldığı bu platform, ilk aşamada matematik olmak üzere hemen her dersin pekiştirilmesi adına kullanılabilir. Platformu ülkemizde kullanan 140 binden fazla öğretmen, oluşturmuş oldukları testler ile öğrencilerin alıştırma yapmasını ve öğrendikleri bilgileri pekiştirmesini istiyor. Aynı zamanda Kahoot!, ülkemizde 2 milyon öğrenci tarafından aktif olarak kullanılıyor. Sadece eğitim değil, kurumsal işletmeler ya da günlük kullanıcılar tarafından da sıklıkla tercih edilen Kahoot!, herkesin kendine uygun olan bir test bulmasında yardımcı oluyor. Aynı zamanda kullanıcılar, kendi oluşturmuş oldukları testleri, diğer kullanıcılara paylaşarak, yarışmalar düzenleyebilir. iOS ve Android ekosisteminde kullanılabilir olan Kahoot!, Türkiye hamlesinden sonra ülkemizde de en popüler uygulamalar arasında yerini alacak gibi gözüküyor. 

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ