Dijital Hizmet Vergisi Meclis’ten geçti - Haberler - indir.com

Dijital Hizmet Vergisi Meclis’ten geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-22 20:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dijital teknoloji şirketlerinden ek vergi alabilmek için sunulan Dijital Hizmet Vergisi Kanunu, TBMM’den geçiş yaptı. Özellikle ülkemizde Google, Facebook ve Apple gibi birçok teknoloji şirketlerinin servis ve hizmetleri bulunuyor. Bu isimlerden ekstra vergi alabilmek için Dijital Hizmet Vergisi hayata geçirilmeye hazırlanıyor. Bu kanun TMBB’de görüşüldü ve kabul gördü. Kanunun resmi gazetede yayınlanması ile beraber verginin uygulanmaya başlanacağı ifade ediliyor.

Dijital Hizmet Vergisi Nedir?

Netflix izleme geçmişi nasıl silinir?Netflix izleme geçmişi nasıl silinir?

İnternet ortamında kullanıcıların hizmetinde olan dijital servislerin gerçekleştirmiş olduğu satışlardan yüksek gelir rakamları elde ediyorlar. Ülkemizden gelen hamle ile beraber bu şirketlerin Türkiye’den sağlamış olduğu gelirlerden yüzde 7.5’luk bölümünü Dijital Hizmet Vergisi olarak ödeyecekler. Bu Dijital Hizmet sesli, görüntülü gibi tüm içerikleri oluşturuyor. Ancak dijital para, elektronik haberleşme hizmetleri, Ar-Ge merkezli ürünler, bankacılık hizmetleri ve özel iletişim vergisine sahip olan tüm dijital hizmetler bu vergiden muaf tutulacak. Türkiye’de bulunan yerli ve yabancı şirketler bu vergiyi kendileri ödeyecekler.

Bu yeni vergi sisteminin Türkiye’den çok yüksek miktarda gelir elde eden şirketler karşısında küçük şirketlerin korunma amacıyla gerçekleştirildiği ifade ediliyor. Bu noktada vergi alınabilmesi için hizmetin Türkiye’de 20 milyon TL hasılatı ve dünya genelinde ise 750 milyon avro hasılatı geçmesi gerekiyor. Bu iki rakamdan birisine ulaşamayanlar ise Dijital Hizmet Vergisi ödemeyecek. Ayrıca Google ve Netflix haricindeki şirketler Türkiye’de kurumsal vergisi mükellefi değiller. Netflix, RTÜK’ten Dijital Yayın Lisansı alabilmek için kurumlar vergisi mükellefi oluyor.


Yurt dışındaki şirketlerin Dijital Hizmet Vergisi kullanıcıdan kesilecekYurt dışındaki şirketlerin Dijital Hizmet Vergisi kullanıcıdan kesilecek
iPhone kullananlar Netflix fragmanlarını WhatsApp'tan çıkmadan izleyebilecekleriPhone kullananlar Netflix fragmanlarını WhatsApp'tan çıkmadan izleyebilecekler

PAYLAŞ